neon69 objavljeno: 23. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 23. prosinac 2012. Posjednik sam vikend kuče za odmor koju želim legalizirati te uvidom u kopiju katastarskog plana vidim da cijelom dužinom od pola metra prelazi na susjedovu katastarsku česticu.Ujedno pokrečem pojedinačni ispravni postupak za uknjižbu vlasništva svoje čestice koju posjedujem 11-tu godinu.Dosad nisam znao da je kuča preko međe (bivši vlasnik pokazao mi je da je zid kuče međa)a niti susjed nije imao nikakvih prigovora.Na koji način ja sada mogu pokrenuti postupak legalizacije kada objekat ne smije biti preko međe.Vikendica je več 11 godina ucrtana u katastru usklađeno sa gruntovnicom bez uporabne i građevinske dozvole na koju opčini i plačam porez na kuče za odmor.Unaprijed zahvaljujem na mogučem odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 26. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2012. Poštovani! Za legalizaciju najprije trebate riješiti pitanje vlasništva na k.č. na kojoj se nalazi kuća. U gruntovnici izvadite vlasnički list ,u katastru kopiju katastarskog plana , te otiđite ovlaštenom arhitekti . Ovisno o veličini objekta trebati će prikupiti dokumentaciju , Kuća do 100 m2 smatra se jednostavnom građevinom postupak legalizacije je jednostavan. Objekat izgrađen na samoj međi ne može imati otvore. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 27. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 27. prosinac 2012. Misljenja sam da ce vam biti potrebna i suglasnost susjeda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.