Jump to content

Darovni ugovor (Stan)


tpotocnj

Preporučene objave

Pozdrav!Pitanje za pravnike je slijedeće.Moja majka je vlasnica stana od 1986 godine,1993 godine ženi se za moga današnjeg oćuha i želi meni sad prepisati stan u kojem njih dvoje žive.Koji je pravni postupak najbolji da ja (njezin sin) dobijem stan bez da očuh ima prava na njega.Stan je kupljen 1986 g u gotovini i 100% je vlasništvo moje majke,moj očuh nije niti znao moju majku kada je ona kupila taj stan.Imam sestru kojoj je službena dijagnoza mentalna reterdacije te joj je mama skrbnik.Dali je darovni ugovor dovoljan ili nešto drugo,više?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas ocuh bi u slucaju smrti vase majke bio nasljednik kao i vi,te bi zbog povrijede prava na nuzni dio mogao pobijati darovni ugovor,odnosno traziti namirenje nuznog dijela iz takvog ugovora.

Po meni bi bilo najbolje da sklopite s majkom ugovor o dozivotnom izdrzavanju,i po sklapanju ugovora da isti predbiljezite u zemljisnim knjigama.,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija