pametnom_dosta objavljeno: 27. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 27. prosinac 2012. Postoji li vrijeme-udaljenost prilagodbe znaku ograničenja brzine ili isto nastupa linijiom znaka? Što se sve podrazumijeva pod raskrižjem, tj. prestanku ograničenja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 30. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 30. prosinac 2012. (uređeno) Nema te prilagodbe. Postoji jedno ograničenje rada policajcima da ne mjere brzinu na određenoj udaljenosti nakon znaka, ali se to na sudu ne može koristiti. uređeno: 8. siječanj 2013. od petpetica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
penava odgovoreno: 7. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 7. siječanj 2013. Tu se ne bih složio, prije 3 godine me zaustavilo baš u sličnoj situaciji, odmah iza znaka (Držićeva avenija - malo prije crkve, postoji znak ograničenja brzine), prigovor na sudu je bio upravo ta - da se nije ispoštivao Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za mjerenje brzine, koji je uvažen. Presudu na žalost više ne mogu naći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 7. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 7. siječanj 2013. (uređeno) Tu se ne bih složio, prije 3 godine me zaustavilo baš u sličnoj situaciji, odmah iza znaka (Držićeva avenija - malo prije crkve, postoji znak ograničenja brzine), prigovor na sudu je bio upravo ta - da se nije ispoštivao Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za mjerenje brzine, koji je uvažen. Presudu na žalost više ne mogu naći. Pravilnik koji spominjete uopće ne govori o udaljenosti od prometnog znaka do mjesta na kojoj se vrši mjerenje. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2001_04_38_669.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2001_05_43_719.html uređeno: 8. siječanj 2013. od petpetica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2013. Što se sve podrazumijeva pod raskrižjem, tj. prestanku ograničenja? Raskrižje je površina na kojoj se spajaju dvije ili više cesta, kao i početak trgova u naseljima. Prometni znakovi izričitih naredbi se moraju ponovno postaviti nakon svakoga raskrižja ako izričita naredba vrijedi i poslije takvog raskrižja, a izuzetak je ako je takav znak stavljen na istom stupu na kojem je postavljen i znak za obilježavanje naseljenog mjesta te u tom slučaju vrijedi na području cijelog naselja osim ako na pojedinim cestama ili dijelovima ceste u naselju nije drugim prometnim znakom izraženo drugačije ograničenje koje opet može vrijediti samo do slijedećeg raskrižja. Prometni znakovi ograničenja brzine su vrlo često postavljeni na potpuno nelogičnim mjestima da uopće nisu provedivi, ali policijski službenici su dužni pridržavati se i takvih ograničenja i propisa prilikom mjerenja brzine vozila u cestovnome prometu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
penava odgovoreno: 8. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2013. Pokušat ću pronaći negdje tu presudu. Točno se sjećam da sam pred sucem izrekao tu činjenicu u svoju obranu i da sam oslobođen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2013. Pokušat ću pronaći negdje tu presudu. Točno se sjećam da sam pred sucem izrekao tu činjenicu u svoju obranu i da sam oslobođen. Ne znači da ste oslobođeni zbog tog razloga, odnosno zbog pravilnika koji uopće ne regulira tu materiju. Priložite i zapisnik o očitanju izmjerene brzine, to je važniji dokaz od iskaza okrivljenika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.