Jump to content

zimski praznici oca i djeteta!

mama1983

Preporučene objave

ovako mene zanima dal se vikendi računaju u praznike?jer zimski praznici su započeli 24.12.2012 a završavaju 11.01.2013.danas 28.12.2012 je viken očev sa djetetom po sudskom rješenju a on tvrdi da se vikendi neračunaju u praznike zimske.molim odgovor i kome to prijavit jer sebi sad računa svoj vikend i uzima si od ponedeljka 7 dana zimskih praznika a sljedeči vikend je moj a naravno i blagdan Nova godina jer je njegov blagdan bio sad Sveti sTIJEPAN U SUDSKOM RJEŠENJU STOJI svaki drugi blagdan i 7 dana u tijeku zimskih praznika moj vikend si računa u praznike a svoj ne,kakva su to prava i kršenje sudske odluke.kako jedan roditelj može imat 3 blagdana a drugi samo jedan i taj roditelj sebi ne računat svoj vikend a o drugog roditelja vikend računat i uzet mu blagdan!a za ljetne praznike je sutkinja računala vikende u praznike.i još jedno četvrti dan je kako djete ima vodene kozice taj roditelj nije gledao na djetetovo zdravlje već na sebe i odvožnju djeteta 65 km a to mu je dopustila i nadzornica oni su ugrozili djetetovo zdravlje!26.12.2012 je bio očev blagdan po sudskom rješenju od 9h do 19h.otac djeteta me nije nazvao da bude došaao ili ne,ja sam djete budila ujutro spremila ga i čekala oca 9h je došlo oca nije bilo otac je došao u 10h,kome ga sad prijavit da je kršio sudsko rješenje on i nadzornica i da su ugrožavali djetetovo zdravlje???

Dijeli na drugim stranicama

Najbolje zabranite djetetu da viđa oca i učinit ćete "pravu stvar" zbog koje će dijete imati dugoročne posljedice.

Mene zanima da li vi i djetetov otac, kao savjesni roditelji, komunicirate i pokušavate se dogovarati u djetetovom interesu?

Da, i vikendi se računaju u praznike i ako u sudskom rješenju piše da dijete provodi svaki drugi blagdan sa jednim roditeljem onda je to tako.

Ali dajte kao razumni ljudi pokušajte se dogovarati. Ako je dijete povjereno vama na zajednički život, kao prvi korak pokažite dobru volju i dogovorite se sa djetetovim ocem da dijete provede sa njime više vremena od onog propisanog sudskom odlukom, nemojte štopati svaki sat koje bi dijete duže provelo sa ocem. Inzistirajte na tome da se unaprijed o tome dogovorite.

Najbolje zabranite djetetu da viđa oca i učinit ćete "pravu stvar" zbog koje će dijete imati dugoročne posljedice.

Mene zanima da li vi i djetetov otac, kao savjesni roditelji, komunicirate i pokušavate se dogovarati u djetetovom interesu?

Da, i vikendi se računaju u praznike i ako u sudskom rješenju piše da dijete provodi svaki drugi blagdan sa jednim roditeljem onda je to tako.

Ali dajte kao razumni ljudi pokušajte se dogovarati. Ako je dijete povjereno vama na zajednički život, kao prvi korak pokažite dobru volju i dogovorite se sa djetetovim ocem da dijete provede sa njime više vremena od onog propisanog sudskom odlukom, nemojte štopati svaki sat koje bi dijete duže provelo sa ocem. Inzistirajte na tome da se unaprijed o tome dogovorite.

problem je u tome što otac djeteta se neželi ništa dogovorit sa mnom čitavo vrijeme odbija,njegov dogovor znači za njega po njegovom

Hoće li zimski praznici od 7 dana obuhvaćati i vikende koji su redovito vrijeme djeteta s ocem ili ne, ovisi o tome kad je otac planirao provesti zimske praznike s djetetom. Valjalo bi se dogovarati tako da oboje imate vrijeme tijekom zime. Ako je dijete predškolsko, zimski praznici traju tri mjeseca - to je obilan vremenski okvir gdje svatko može provesti zimske praznike s djetetom. A ako dijete viđa oca svaki drugi vikend, onda Vi tijekom ta tri mjeseca, osim 7 dana koje dijete provodi o ocem, imate puno puta po 11-12 dana između koji su puno više od 7 dana.

Postoje i sudske odluke gdje su točno definirani datumi praznika i onda sve ovisi o tome kako pada redovito roditeljsko vrijeme s roditeljem s kojim ne živi. Kad to sudska odluka ne definira, stvar je na roditeljima da se dogovore. Ako to ne mogu, valja potražiti pomoć czss-a u dogovaranju. U svakom slučaju, ne vidim da postoji stvarni problem u tome što bi dijete provelo s ocem sedam dana i onda vikend.

Hoće li zimski praznici od 7 dana obuhvaćati i vikende koji su redovito vrijeme djeteta s ocem ili ne, ovisi o tome kad je otac planirao provesti zimske praznike s djetetom. Valjalo bi se dogovarati tako da oboje imate vrijeme tijekom zime. Ako je dijete predškolsko, zimski praznici traju tri mjeseca - to je obilan vremenski okvir gdje svatko može provesti zimske praznike s djetetom. A ako dijete viđa oca svaki drugi vikend, onda Vi tijekom ta tri mjeseca, osim 7 dana koje dijete provodi o ocem, imate puno puta po 11-12 dana između koji su puno više od 7 dana.

Postoje i sudske odluke gdje su točno definirani datumi praznika i onda sve ovisi o tome kako pada redovito roditeljsko vrijeme s roditeljem s kojim ne živi. Kad to sudska odluka ne definira, stvar je na roditeljima da se dogovore. Ako to ne mogu, valja potražiti pomoć czss-a u dogovaranju. U svakom slučaju, ne vidim da postoji stvarni problem u tome što bi dijete provelo s ocem sedam dana i onda vikend.

ja vidim problem jer otac sebi svoj vikend računa kao vikend a moj vikend meni oduzima i računa ga u svoje zimske praznike,di je tu pravda?svoj blagdan koristi a moj blagdan meni oduzima.kako dalje?di su moja prava?

Ne znam gdje je pravda u tome da dijete nije podjednako sa svakim od roditelja, već da nemjerljivo više vremena na godišnjoj razini provodi s jednim roditeljem nego s drugim. No, nadamo se da će to novi Obiteljski zakon koji je u pripremi urediti, pa će onda roditelji provoditi vrijeme s djetetom 7 dana jedan, pa 7 dana drugi, ili 10-10. ili 14-14 i tako u cik-cak, tijekom cijele godine. Ako se ne budu mogli dogovarati za prilagodbe, onda će od poslodavca morati tražiti godišnje odmore za onaj period kad je dijete s njima.

mama1983 "di su moja prava?"

Očekivao sam da vi kao stabilan roditelj kojemu je povjereno dijete na zajedničkin život, potrebe i osjećaje djeteta stavljate na prvo mjesto, a ne svoje. Strpite se još malo će uslijediti izmjene Obiteljskog zakona po kojima će dijete moći podjednako provoditi vrijeme sa oba roditelja, a ne kao do sada da većinu vremena provede sa roditeljem kojemu je povjereno na zajednički život.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija