silvestarr objavljeno: 31. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 31. prosinac 2012. Pozdrav! U kući, u vlasništvu mog oca, koja je građena 2004. godine i ima urednu građevinsku dozvolu ,za podrum, prizemlje i tavan, tlocrtne površine cca 300-tak m2, u prostoru tavana napravio sam stan. Pritom sam zadržao vanjske gabarite, osim u jednom dijelu krova koji sam podigao da bih mogao smjestiti kupaonicu. U odnosu na projekt imam i nekoliko krovnih prozora više. S obzirom da se građevinska dozvola plaća po m3, koliko znam, mjerenjem sam došao do toga da sam bez obzira na podizanje krova na dužini od 4 metra sa 40 cm na 200 cm, ipak u kubaturi prema iskazu površine iz projekta. Zanima me, s obzirom da kuću jednom namjeravam prodati, što trebam ishoditi, uz izjavu nadzornog inženjera, da bih kuću bez problema prodao? Vezano uz prvo pitanje, da li je s obzirom da sam promjenu izveo na stražnjem dijelu objekta te da je objekt propisno udaljen od granice parcele i susjednog objekta, te da su kupaonski prozori 60x60 cm zamagljeni, potrebno za taj zahvat ishoditi promjenu građevinske dozvole kao i za dodatne krovne prozore? I kao zadnje, kako mogu pravno rasčlaniti kuću na dvije stambene jedinice, tj. odvojiti potkrovlje od ostatka kuće, uz suglasnost oca? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
herostrat odgovoreno: 4. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Po mom mišljenju, budući da stvarno stanje odstupa od građevinske dozvole (kako kažete, u jednom dijelu krova mijenjani su vanjski gabariti) vi ste morali zatražiti dozvolu za napravljenu rekonstrukciju... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 4. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Odgovor na vase posljednje pitanje teme je, etaziranje. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.