Jump to content

prijetnja socijalne službe sa oduzimanjem djeteta


t_v_o_r

Preporučene objave

Dobar dan, molim pomoć....

 

Imamo problema s ocem, akoholičar je i povremeno radi probleme. U dva navrata smo zvali policiju jer nismo mogli drukčije s njim, a nakon toga je uslijedio razgovor sa socijalnom radnicom koja je majci "zaprijetila" da ako ne ode od njega i stvari se ponove, da će joj uzeti sina (13 godina).

Nekih pola godine je sve bilo u redu, otac se pokušavao liječiti, ali bezuspješno i nedavno je ponovno morala intervenirati policija.

 

Majka je dobila poziv od socijalne službe da dođe na razgovor i sad se boji da će joj oduzeti dijete.

Da li oni to mogu stvarno napraviti? U cijelom ovom periodu su obavili samo 1 razgovor s ocem i djetetom i mislim da dva razgovora s majkom. Prije nekih pola godine su nazvali da vide da li je sve u redu i pitali da li je potrebno da dalje provjeravaju (??!!). Do ovog novog incidenta se više nisu javljali. U svakom slučaju, nisu pokazali neki pretjerani interes i trud ranije pa jel mogu sad samo ovako oduzeti dijete?

 

Ako oni stvarno i mogu uzeti dijete, da li se prvo provjerava da dijete može biti kod bliže rodbine, brata, sestre...a ne da se odmah smjesti u dom ili kod udomitelja?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svim predmetima koji se tiču djeteta, sud je dužan ispitati volju djeteta (prema Europskoj konvenciji o ostvarivanju dječjih prava). Czss-ovi mogu što hoće - tako je bar do sad bilo. Potrebno je, budu li to poduzimali, imenovati moguće članove obitelji koji će preuzeti skrb o djetetu i oni se moraju izjasniti da to žele te dokazati da to mogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zahvaljujem na odgovoru...

Iz Centra su ipak zvali samo na razgovor i najavili da će nadzirati kako se stvari odvijaju.

I da, saznali smo da oni može što hoće, ali im uglavnom nije u praksi da odmah oduzimaju dijete. Prvo se pokušaju riješiti problemi u obitelji jer ipak je za večinu djece najzdravije odrastanje uz roditelje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija