Jump to content

lealizacija i ugovor o doživotnom uzdržavanju


veronika777

Preporučene objave

Prije 8 godina moja je majka sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju sa starijim bračnim parom bez djece (kod kojih smo već bile podtanari 10-ak godina). Jedan supružnik je preminuo prije 2 godine. Prema ugovoru, nakon smrti jednog supružnika pokretnine (novac sa računa i automobil) trebali bi biti na raspolaganju moje majke. Do prije 2 godine i smrti prvog primatelja uzdržvanja plaćale smo najam stana (živimo u istoj nekretnini), a sada plaćamo režije za čitavu nekretninu, prema želji primatelja uzdržavanja.

Prilikom sklapanja ugovora, primatelji uzdržavanja nas nisu obavijestili da je samo dio nekretnine legalan.Naprotiv, uvjeravali su nas da je sve legalno. Kako je legalizacija aktualna, raspitale smo se i iz katastra dobile odgovor da je legalan samo dio kuće (prizemlja) u kojem živi primatelj uzdržavanja. Kat (30-ak kvadrata ) u kojem smo mi nije legalan.

primatelj uzdržavanja ne želi legalizirati objekt.

kako smo financijski iscrpljene jer smo stan plaćale kao podstanari, a sad plaćamo režije za čitav objekt, i naravno cijelo vrijeme skrbimo o primatelju uzdržavanja, o drugoj opciji rješenja stambenog pitanja nismo ni razmišljale.

bojimo da nam se doslovno ne "sruši krov nad glavom".

primatelj uzdržavanja smatra da njemu legalizacija nije potrebna, a kaže da ga nije briga što će biti s nama.

Imamo li, i kakve opcje po pitanju legalizacije ( ugovor je o doživotnom uzdržavanju i kuća glasi na primatelja uzdržavanja).

Primatelj uzdržavanja ne pristaje prepisati bar dio nekretnine na majku da bi ona krenula u proces legalizacije, a odbija i dati punomoć za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija