Jump to content

Da li za prekršaj iz 2012 učinjen u 9 mj stupa novi zzakon


jopa30

Preporučene objave

Poštovanje,ja sam učinio prekršaj 13 .09.2012,vozio pijan napuhao oduzeta mi vozačka na 72 sata i vračena ,bila prometna lakša tjelesna povreda,čekam da me sud pozove ....

Moje pitanje je da li za mene stupa novi zakon od 01.01.2013 ili vrijedi onaj zakon kad sam napravio prekršaj.Naravno to pitam jer su sad još drastičnije kazne

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na brzom odgovoru.

Nisam pomjesao prekrsajno i kazneno jer ja sam napuhao 1.90 a za takav ce se sad prekrsaj ici u zatvor do 3 godine

vec sam potpisao regresnu policu sa osiguranjem

Osiguranje je ovoj djevojci isplatilo 5100kn za auto i za nagnjeceni zglob joj ponudilo 3000kn ,no ona nije htila uzet pare navodno da se i dalje lijeci ,a nije joj nista.

Mene zvala nakon toga i rekla mi da ce me tuzit,ja sam joj rekao da sam potpisao regresnu policu i da ce mene osiguranje zastupat

Osiguranje priznaje do 25000kn stetu u slucaju regresne police tako da sam ja miran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To jest kazneno djelo, ali samo ako se počini od 01.01.2013. za vas slijedi prekršajni postupak, koji vjerujte mi je puno okrutniji nego kazneni.

 

U slučaju da vas oštećeni privatno tuži ostanite u kontaktu s svojim osiguravateljem, jer u protivnom postoji mogućnost da će te se zavaliti u troškove parničnog postupka koje vam nitko neće htjeti nadoknaditi.

 

Imate ogromnu sreću s tim osiguravateljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni samo nije jasno zasto bi ona mene tuzila ,nemoze dobot pare od mene i od osiguranja

Logicno mi je da joj odvjetnik kaze da tuzi osiguranje pa da proba izvuč 5000-6000kn jer nema loma nema nikakve teze ozljede.Iako mi takvi ljudi nece nikad biti jasni hoce novac a nije im faktički niusta to je nasa stvarnost.Ja sam se dogovorio na papiru sa osiguravateljem da ce isplatit ostecenom do 25000kn ,a ja zauzvrat moram placat policu 15 godina 50 eura mjesecno i nece mi uzet regres .

A sto se tice prekrsajne odgovornosti znam da cu doibit visoku kaznu a posto sam nezaposlen nadam se kad priznam krivnju i pokajem se, da ce mi sudac smanjit kaznu koliko bude mogao .

Dugo godina sam vozio auto kad bih popio,sve do jednom ,bitno je da vise mi nece past napamet vozit pijan.iako je bila skupa lekcija drago mi je da niko nije poginio ili teze ozlijeden i zato savjetujem sve pijane vozace da nesto nauce iz moje lekcije kao sto sam i ja naucio

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija