tinkytina objavljeno: 2. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 2. siječanj 2013. Roditelji bi željeli da uđem u suvlasništvo kuće u kojoj živim s njima, dakle postanem vlasnik jedne polovice, a oni druge. Mislili su to učiniti ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju, kako bi se mogla upisati kao vlasnik odmah, pa me zanima trebam li na to, s obzirom da se radi o prvoj nekretnini koju bi posjedovala, platiti porez? I može li moj brat poslije smrti roditelja potraživati dio iz tog dijela koji je meni dat dosmrtnim ugovorom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 2. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. Vi mozete sklopiti takav vid pravnog posla i odma ishoditi upis u zemljisnim knjigama,ali necete biti oslobodjeni poreza na promet nekretnina,uprkos cinjenici da stjecete prvu nekretninu,u smislu oslobadjanja poreza stjecanje prve nekretnine se podrazumijeva iskljucivo kupoprodaja.,niti ste oslobodjeni u smislu roditelj-potomak,jer to nije ugovor o dozivotnom izdrzavanju,cl.11 st.7 Zak.o por.na promet nekretnina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.