nikad više objavljeno: 3. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2013. Poštovanje. U 12. mjesec 2012. godine sam napravio prometni prekršaj, napuhao 1.68 ( umanjeno iznosi 1.58)... Imam par pitanja. Da li za mene vrijedi "stari zakon" po kojem se predviđa novčana kazna 5 000-15 000 kn plus oduzimanje vozačke ili se pak može i retroaktivno primijeniti novi "zakon o obijesnoj vožnji" (stupa na snagu od 01.01.2013) po kojem se može izreći i kazna zatvora do tri godine? Očekujem poziv kod suca za prekršaje i namjeravam priznati nedjelo i izraziti žaljenje što se prekršaj uopće dogodio... Prvi mi je prekršaj uopće, i posljednji! Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 3. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. (uređeno) ili se pak može i retroaktivno primijeniti novi "zakon o obijesnoj vožnji" (stupa na snagu od 01.01.2013) po kojem se može izreći i kazna zatvora do tri godine? Odgovarati će te prekršajno, u vašem slučaju retroaktivna primjena zakona nije dopuštena. uređeno: 3. siječanj 2013. od petpetica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikad više odgovoreno: 3. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. Odgovarati će te prekršajno, u vašem slučaju retroaktivna primjena zakona nije dopuštena. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Već sam se zamislio da mi prijeti i zatvor. Ovako mi je malo lakše. Sad slijedi štednja da mogu uredno platiti kaznu. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.