Jump to content

honorarno- bez da sef zna


patsy

Preporučene objave

hoću raditi honorarno 15 sati tjedno bez da mi odvjetnik kod kojeg sam vjezbenik zna za to.

Mogu raditi za netto ili za brutto.

 

Dajte mi objasnite kako to praktično ide, nista mi nije jasno o poreznim prijavama i sličnome.... a najvaznije ima li mogućnosti da sef dozna nekim sluzbenim putem? Ja mu sigurno ne mislim reći.

 

Ps. meni je kod odvjetnika dosadno ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Volite se igrati sa vatricom, zar ne ? Držim Vam palčeve da se ne opečete. Šef će Vam saznati za to prije ili kasnije, zavisno o tome u kojem se krugu ljudi kreće. Bilo bi najpametnije ako biste mogli nekako to legalno ljudski dogovoriti. To bi bila varijanta sa najmanje problema. Na što ste mislili sa poreznim prijavama ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U najmanju ruku nije korektno raditi nešto šefu iza leđa. Ne znam kakva je on osoba, ali znam da bi ti većina principala to jako zamjerila. Razmisli dobro o mogućim posljedicama - možeš dobiti otkaz, a što je još gore, principal te može prijaviti komori, što u najgorem slučaju može dovesti i do trajnog brisanja iz imenika odvjetničkih vježbenika.

 

Porazgovaraj sa šefom, ako se ne radi o poslu koji bi se mogao obavljati u sklopu ureda, vjerojatno će ti dozvoliti. A ako se radi o poslu koji spada u odvjetnički, dovedi mu stranku i sigurno ćeš dobiti neku vrstu bonusa/provizije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija