Jump to content

Što je s pravima roditelja i zaštitom roditelja od Sustava?

KarlaKA
 Dijeli

Preporučene objave

Molim stručnu osobu za savjet.

Bivši suprug se dosjetio da me tuži za zlostavljanje djeteta isti dan kada je primio poziv za ročište u vezi alimentacije koju je do tada neredovito i mizerno isplaćivao. Nakon nekoliko mjeseci ispitivanja i proučavanja od strane stručnjaka koji nemaju djecu i upitne su seksualne orjentacije (znam da nije važno ali meni je), donešena je odluka da ja zlostavljam dijete i određen mi je nadzor od godinu dana. O čemu se radi: U dva navrata (prije više od godinu i pol), moje starije dijete je rukama gušilo za vrat mlađe dijete i jednom ga držao u bazenu pod vodom neko vrijeme. Moja reakcija je bila takva da je to dijete dobilo rukom 2-3 udarca po guzi.!! UUU strašno ! I na temelju moje reakcije koja se dogodila u dva navrata i to prije skoro dvije godine stručni tim je donio odluku koja se čini kao da ja sustavno i svakodnevno mučim dijete na ne znam koje sve načine.

Rješenje je donio CZS. Koja su prava roditelja u ovakvom slučaju? Tko može osporiti ovakvu odluku? Kome se žaliti?

Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim problem zbog toga što je određen nadzor. Nadzor će tijekom te godine uvidjeti što se događa, pa ako zlostavljanja nema, to će pisati i u izvješćima o nadzoru.

Mene ovo više zabrinjava: 'U dva navrata (prije više od godinu i pol), moje starije dijete je rukama gušilo za vrat mlađe dijete i jednom ga držao u bazenu pod vodom neko vrijeme.' Koliko je staro starije dijete da ne zna da je takvo ponašanje opasno?

Meni je nevjerojatno da je vama sasvim normalno i poželjno da batinama odgajate djecu!?

Da je vas bivši partner par puta odalamio prije godinu i pol, da li bi to isto smatrali sasvim normalnim i poželjnim ili bi pozvali policiju?

Pozivate se na svoja prava, osobno mislim da su institucije bile blagonaklone prema vama, ako su vam samo odredile nadzor, a nisu djecu povjerile drugom roditelju.

Prepostavljam da ste bili u Poliklinici za zaštitu djece.... niste prvi slučaj u kojemu Tim gđe.Buljan Flander potpisuje neku vrstu zlostavljanja od strane majke prema mlt djetetu ili djeci bez valjanih dokaza i argumenata... uglavnom takve dijagnoze najčešće zapravo uvijek padaju na Općinskim državnim odvjetništvima - mislim na kaznene prijave koje će Vam sada stisnuti ili bivši suprug ili nadležni Czss. Ništa me ne čudi što niste dobili nikakav savjet niti prijedlog ustanove "koja štiti djecu"...inače Vam oni tako rade.. površno Vas odrade, ne snimaju razgovore sa vašom djecom niti vas traže odobrenje da sa njima nasamo razgovarju, pošalju vas doma i poštom pošalju Nalaz sa dijagnozom neke vrste zlostavljanja... bez da Vas upute u tretman odnosno provedu tretman u svojoj poliklinici.. to Vam najčešće rade u slučajevima kada potpisuju lažne dijagnoze...sve već viđeno bezbroj puta!!!

Ovdje nije problem u Czss-u odnosno što su odredili mjeru NIRS-a, nadležni Centar je morao poduzeti mjeru iz svoje nadležnosti u svrhu zaštite prava i interesa Vaše djece...ukoliko ste zaista odgovorna i kvalitetna majka, naoružajte se strpljenjem, pametno odradite sa provoditeljom mjere Nadzora inače Vam i oni znaju "zapapriti"!

Da, radi se o Poliklinici. Nadzor važi od 2.1. ove godine ali me još nitko nije kontaktirao niti došao. S jedne strane mi je drago da će netko doći i uživo vidjeti kako se djeca odnose jedan prema drugome te situacije kada ne žele pisati zadaću - a kako u Poliklinici niti u czs nisam dobila nikakav savjet kako "natjerati" dijete da napiše zadaću ili se obuče i opere zube da bi stigao na vrijeme u školu - pa mama ispadne zločesta jer ih tjera na nešto što oni ne žele.

Gosp. Gringo - ne znam odakle ste iščitali da je meni "normalno batinama odgajati djecu". Očito niste pročitali o kakvim se okolnostima radilo. Da vidite kako vaše jedno dijete doslovno guši ili utapa vaše mlađe dijete, Molim vas recite mi što bi vi u tom momentu učinili? I da vam udovoljim muškom egu: moj bivši partner je fizički i psihički zlostavljao i dijete(tada bebu) i mene.

Da li ste prijavili vašeg partnera nadležnim institucijama kada je zlostavljao bebu i vas?

Ako niste onda ste isti kao i on, a to znači da ste suodgovorni i da manipulirate djetetovim pravima poradi svojih interesa.

"I da vam udovoljim muškom egu"

Nema potrebe da mi udovoljavate ili je to zato što vam se ne sviđa moj komentar!? Ako tražite istomišljenike pronađite ih u krugu svoje rodbine.

I da draga mama, djeca se odgajaju dosljednošću i vlastitim primjerom, a ne batinama.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija