Jump to content

Bankovni račun


anonimno

Preporučene objave

Da, ulaze u ostavinsku masu. Iskreno se nadam da Vaša sestra nema zle namjere jer bi se moglo dogoditi da iste "isprazni" do ostavinske rasprave. Ako sumnjate u takvo nešto (ne vidim drugi razlog zašto biste ovako formulirali pitanje), predlažem da trenutno angažirate odvjetnika koji će zatražiti putem suda hitno "zamrzavanje" računa Vaše majke. Ako sam u pravu u svezi namjere Vašeg pitanja, ako ne učinite nešto u predloženom smislu, Vaša sestra teoretski može do ostavinske rasprave sve (nekažnjeno) potrošiti jer je za te račune opunomoćena a banke ne provjeravaju da li je onaj koji je dao punomoć živ ili ne. Nažalost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sestra ne bi smjela podizati ništa s računa jer joj je punomoć prestala u trenutku smrti majke pa se time izlaže kaznenoj odgovornosti. Prije rješenja o nasljeđivanju banke bi mogle isplatiti (tako sam čula) samo određen iznos za troškove sahrane. Potrebno je banci dostaviti smrtovnicu da bi se spriječile moguće zlouporabe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija