Jump to content

Interno postavljanje na višu stručnu spremu


skroznovi

Preporučene objave

  1. Poštovani,

    Završio sam srednju tehničku školu, a u ovoj firmi u kojoj sam sada zaposlio sam se davne 1977 god. na radnom mjestu koje je zahtijevalo SSS.Tijekom godina rada postavljen sam na radno mjesto za koje je propisana VŠS (u projektno- konstrukcijskom odjelu) gdje sam ostao do današnjeg dana. Dolaskom novog direktora, na snagu je stupila i nova sistematizacija radnih mjesta u kojoj sam vraćen na položaj SSS (ne uzimajući u obzir više od 35 god. staža na tom radnom mjestu i stečeno znanje i iskustvo), pa je samim tim potezom i smanjen moj osobni dohodak. Interesira me dali direktor može internim propisom

    izvršiti unapređenje iz SSS u VŠS, meni, i nekolicini mojih kolega koji su se ni krivi ni dužni našli pogođeni novom sistematizacijom, nažalost upravo sada pred mirovinu.

    Unaprijed zahvaljujem.


Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za pravni aspekt, samo mala napomena da ja znam za slučajeve gdje je ozbiljno, renomirano poduzeće (ne neka mala firma iz ere našeg "poduzetništva" ili javna tvrtka opterećena nepotizmom) osobu koja nema određenu stručnu spremu rasporedila po svojoj procjeni u status koji se inače popunjava višom stručnom spremom. Radilo se u ovome što je meni poznato o tome da je zaposlenik interno procjenjen (da li internim tečajevima, radnim stažem, iskazanim sposobnostima i znanjima, ...) da obavlja određeni posao na određenoj razini kvalifikacije. Zato nisam siguran da je "škola sve", a posumnjao bih da možda iz vremena tog "unapređenja" postoji nekakav akt poduzeća kojim se zaposleniku interno, da tako kažem, "priznaje" viša kategorija u sistematizaciji, koja bi možda mogla imati pravni učinak, jer kako da čovjek "oduči" nešto što zna? Ne želim ovdje proturječiti ili buditi lažnu nadu, iznosim da sam i ja vidio da je moguće da osoba koja nije diplomirala ima platnu kategoriju inžinjera, a pošto se radi o ozbiljnom poduzeću, moguće da su takve stvari praćene i nekim odlukama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mmmda, zahvaljujem se na odgovoru mada niste precizirali (ukazali na) kako bi to zapravo trebalo biti i kako se mogu "stvari" uskladiti, a da vuk bude sit i ovce na broju, i na koncu da budući proizvodni procesi ne trpe zbog nezadovoljstva i malodušnosti djelatnika zbog činjenice da je naš (blizu 40-godišnji) posao, stečeno znanje i veliko iskustvo potezom pera vrjednovano (koeficijentom) na nivou početnika (+ god. staža) pa se stoga s ovakvom uopćenom argumentacijom nalazimo gdje i prije slanja prvog posta. Potreban nam je konkretan savjet što direktor može učiniti (naravno, ako je voljan) a da se zadovolji pravna i zakonska forma a mi dobijemo rangiranje koje (bar tako mislimo) zaslužujemo. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija