anonimno objavljeno: 4. lipanj 2006. Dijeli objavljeno: 4. lipanj 2006. Može pitanje cijenjenoj gospodi pravnicima? Ovako: kupujem građevinsko zemljište koje je dio veće parcele na kojoj ima 6 suvlasnika. S obzirom da nemam vremena/volje obijati raznorazne pragove, a i sve mi skupa izgleda zamršeno, dogovorio sam sa sadašnjim vlasnikom da on traži lokacijsku dozvolu prema mom idejnom projektu i odvoji taj svoj dio od ostatka parcele i da ja to potom kupim od njega kad to postane njegovo 1/1. Ja bi prema dogovoru financirao gore navedene postupke. Zanima me slijedeće: 1. Što je potrebno da se riješim ev. problema sa ostatkom vlasnika te velike parcele? Jel dovoljna njihova ovjerena izjava da se slažu sa traženjem lok. dozvole i kasnijem izdvajanjem tog dijela i da nemaju nikakvih potraživanja prema sadašnjem i budućim vlasnicima? 2. Ja bih sve to skupa regulirao ugovorom sa sadašnjim vlasnikom gdje bih se ja obvezao platiti lokacijsku i parcelaciju, a on se obvezao da će po dobivanju istih prodati meni (da mi poslije ne zdimi). Koliko cca košta izrada takvog ugovora? Kojeg mi odvjetnika za to možete preporučiti? 3. Može li on lokacijsku tražiti na moje ime? Koliko traje dobivanje iste i ta parcelacija (i koliko košta? meni su rekli cca par tisuća kuna) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 4. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 4. lipanj 2006. Oprez! Svatko ima pravo na razvrgnuće suvlasničke zajednice, ali to ne mora (ako se netko od ostalih 5 suvlasnika ne slaže) biti baš onako kako Vi i prodavatelj želi. Prema tome, pričekajte sastavljanje diobnog ugovora (ili sudsko rješenje), pa tek onda, kad znate koji je dio parcele pripao prodavatelju krenite u kupoprodaju, provedbu u gruntovnici, lokacijsku dozvolu .... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 5. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 5. lipanj 2006. E pa upravo to. Dakle ostali bi suvlasnici trebali potpisati diobni ugovor. Mislim, možda se ostalih 5 na svojim dijelovima uopće ne žele dalje dijeliti. Je li u tom slučaju dovoljno da daju brisovno očitovanje da se oni brišu iz idealnog vlasništva njenog dijela i ona iz njihovog i da nemaju ubuduće nikakvih potraživanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 5. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 5. lipanj 2006. Da dopunim prethodni post: znaju oni koji je dio čiji.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.