Jump to content

Rješenje o ovrsi za komunalni doprinos iz 2005. godine


Andrusko

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

evo danas je majka dobila na ime pok. oca Rješenje o ovrsi na pravomoćno rješnje o komunalnom doprinosu od 14.11.2005. Ukratko, 2005. godine je podnešen zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, dozvola je poništena od strane Ministarstva. Nakon toga se podnosi novi zahtjev za lok i građ. dozvolu, bez ikakvih odgovora do dana današnjeg.

Da li znači da temeljem Rješenja o kom doprinosu mi definitvno dobivamo građ dozvolu?

Koji je rok zastare za komunalni doprinos jer nigdje ne nalazim odgovor na to pitanje?

 

Unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunalni doprinos utvrđuje se rješenjem jedinice lokalne samouprave u postupku propisanim Zakonom o općem upravnom postupku. Rok za zastaru duga komunalnog doprinosa prema članku 233. Zakonu o obveznim odnosima (Narodne novine, br. 35/05 i 41/08.), koji propisuje da sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugog nadležnog tijela javne vlasti ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom odnosno javnobilježničkim aktom, je deset godina. Međutim, prema odredbi članka 133. Zakona općem upravnom postupku (Narodne novine broj 47/09.), nakon proteka roka od 5 godina nakon što je rješenje postalo izvršno , ne može se tražiti njegovo izvršenje. Temeljem navedenog, proizlazi da je rok za zastaru duga komunalnog doprinosa pet godina od izvršnosti rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija