Jump to content

Pomoć oko upisa vlasništva

Preporučene objave

objavljeno:

Brat i ja smo kao maloljetnici 1993.g darovnim ugovorom doblili stan od pokojne bake. Prošle godine sam dao zahtjev za upis nas dvoje kao vlasnika koji je odbijen. U rješenju su napisali da uvidom u knjige, nije nađeno da je baka bila upisana kao nositeljica zemljišnoknjižnih prava. Što mi je raditi, ako je potrebno još informacija, recite. Unaprijed zahvalan..

odgovoreno:

KronicnaStranka

Dakle, iz vašeg posta je nejasno je li stan uopće upisan u z.k. ili ne, a ako jest onda što piše u z.k. ulošku. Još nisam čuo da bi vlastovnica mogla biti prazna. Z.k. uložak možete vidjeti i putem weba.

Probao sam preko e-izvadka, ali mi odgovara da zemljišnoknjižni uložak nije pronađen . Da li je moguće da stan nije upisan u z.k.?

odgovoreno:

Ajmo ispočetka.

Kako je stan identificiran u darovnom ugovoru. Je li naveden broj čestice, z.k. uložak, katastarska općina, kućni broj .....?

Ako stan nije upisa u z.k., bilo bi logično da ste to otkrili pri darovanju jer u tom slučaju u darovni ugovor nije mogao biti unesen broj z.k. uloška.

odgovoreno:

na geoportalu nađeš mjesto, kč.br. zgrade, br. katastarse čestice.

na e-izvadak : nađeš mjesto gdje je nekretnina, uneseš br.kč.

i saznaško je vlasnik nekretnine.

ili odeš do gruntovnice (u sud gdje je nekretnina)

tražiš vlasnički list (platiš 25kuna ) za nekretninu.

ali moraš znati vlasnika ili br.kč.

odgovoreno:

Hvala, ipak mi treba mala pomoć. Mjesto je Split, na Geoportalu sam našao kč.br. zgrade ( 6331/89 ). Da li nešto krivo radim jer mi na e-izvadku ne izbaci ništa. Unaprijed zahvalan..

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija