svabos objavljeno: 11. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 11. siječanj 2013. Može li mi netko objasniti kako se obračunava kamata ako se dokaže da je ugovor između osobe A i osoba B podmiren prije nekoliko godina no osoba A koja je potraživala osobu B preko ugovora to nije obznanila već je i dalje slala uplatnice za plaćanje dok je osoba B neznajući da je ugovor podmiren to i dalje plaćala i tako preplatila ugovoreni iznos. Kao što rekoh, preplaćeno je već prije nekoliko godina (oko 5) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 11. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2013. tužbom tražiti povrat stečenog bez osnove. dužnik treba imati sve uplatnice za dug (kao dokaz). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
svabos odgovoreno: 11. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2013. da, imam i uplatnice i tužbom ću tražiti povrat, no zanima me da li u slučaju presude da se novac mora vratiti, da li se ima pravo na kamatu kao nadoknadu štete zbog neosnovanog potraživanja i ako da, koliku tj. kako se takva nadoknada štete određuje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 11. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2013. na više uplaćeni iznos zaračunavaju se zakonske zatezne kamate (12%/g) i to za svadu mjesečnu uplatu. zastara za tužbu stjecanje bez osnova je 5 godina od svake uplate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
svabos odgovoreno: 13. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2013. puno hvala bovu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.