Jump to content

Molim pravnu i socijalnu pomoć (savjet)


space

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Moja priča je dugačka,specifična i u najmanju ruku žalosna.Naime,supruga je otišla iz bračne zajednice prije 2 mj. Otišla je u trenutku kada sam ostao bez posla te je skupa sa mnom ostavila i trogodišnje dijete.Nije htjela sudjelovati u financijskom smislu za taj mjesec uopće (jer smo podstanari) te smo ostali na milost i nemilost mojim roditeljima koji su se iskazali kao pravi baka i djed.Dok su njeni roditelji istoga momenta prestali plačati vrtić (platili su samo jedan mj.), što sam ja preuzeo bez razmišljanja na sebe.Ali da krenem iz početka.. Supruga ima povijest "čudnog" ponašanja. Od samoozljeđivanja (postoje brojni ožiljci na rukama),prijetnji da će se ubiti (dok je bila trudna),bježanja od kuće itd.Ja sam ju nagovarao da potraži psihijatrijsku pomoć te je digla par puta uputnicu ali je samo jednom otišla i nikada više.3 godine si nije prebacila svoje doktore iz Zagreba u Goricu iz ljenosti.. Tijekom bračne zajednice,supruga nije bila majka u smislu obaveza prema djetetu..nije peglala,nije prala veš,nije prala odnosno održavala higijenu djeteta itd.Sve to sam ja radio i nije mi bilo teško.Otišla je u nekakvu garsonjeru od 20 kvadrata.Ja sam preuzeo apsolutnu skrb o djetetu ta ga ona viđa u prosjeku svaki drugi dan po sat vremena (na njen zahtjev).Dao sam joj slobodne ruke što se tiće viđanja djeteta.Ja sam u međuvremenu potražio brojne savjete od poznanika koji su soc. radnici te odvjetnici. Oni su mi dali savjete koji se međusobno ne poklapaju.Na savjet soc. radnice-prijateljice sam pitao suprugu dali se slaže da ja ostanem skrbnik djeteta pošto ona radi u dvije smjene,nema nikoga ko će joj pomoći (nedaj Bože)od rodbine ili sl. (pošto su svi u dalmaciji a mi smo u Velikoj Gorici.), a ona je rekla da se ne slaže te da će tražiti skrbništvo.Znači sporazumni razvod pada u vodu...U tim nedavnim druženjima sa majkom kćer mi dolazi prljava,smrdi po vlagi i sa rečenicama poput: Mami je došao striček i daje joj puse....mama me je tukla sa šibom po nozi jer sam strgala knjigu.Za ljubavnika mi je i sama priznala da postoji.Pošto sam trenutno bez posla,odvjetnica-prijateljica me je savjetovala da se ne žurim sa tužbom,a i bolje je da je kćer što duže pod mojim krovom zbog socijalnog gledišta kada krene slučaj.Dok mi je soc. radnica rekla da se požurim sa tužbom jer moje nezaposlenje nije ključno u dodjeli skrbništva jer je majka ostavila dijete.

Molim vas za pomoć,savjet ili prijedlog jer volim kćerku više od života i želim je zaštititi od svih loših stvari što je više moguće.Koliko da čekam?dali imam uopće šanse za dobivanje skrbništva?Kako da zaštitim malu od loših utjecaja majke? Bilo kakav savjet će nam dobro doći!Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate velike šanse da se dijete povjeri vama na zajednički život, ako ne budete pasivni kao što mi se čini iz ovog vašeg posta.

Prije svega da li ste pismenim putem obavijestili nadležni Centar za socijalnu skrb i policiju o zlostavljanju djeteta od strane majke?

Da li ste pismenim putem obavijestili nadležni Centar da je majka napustila dijete i vas i da dijete živi s vama?

Kada to učinite odmah pokrenite postupak u kojem ćete zatražiti da se dijete povjeri vama, ako budete čekali kao što vam savjetuju pojedini vaši prijatelji dovest ćete se u situaciju da će majka u jednom trenutku dijete zadržati kod sebe i neće vam ga vratiti. Nadam se da se to neće desiti.

Hitno poduzmite sve potrebne korake!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo hvala na odgovoru!Svjestan sam da sam pasivan i logika mi govori da ne smijem biti,no kada sam u situaciji o kojoj više znaju drugi (stručni) ljudi,idem za tim da slušam pametnije..Danas sam dobio savjet od tete i psihologinje u vrtiću da sačekam još sa optužbama za fizičko zlostavljanje jer djeca u takvim specifičnim situacijama znaju malo izmišljati.Ja sam bio na soc. službi no ne službeno nego kod susjede koja tamo radi te ju izvještavam o svemu što se događa.Dali se trebam bojati svog nezaposlenja?Ja bih krenuo u to punom snagom,ali imam strah da će se nekako okrenuti sve protiv mene tj. djeteta radi nezaposlenja.To me jedino drži pasivnim..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što ste nezaposleni nije presudno da vam se dijete povjeri na zajednički život jer bi, ako bi išli tom logikom, danas u Hrvatskoj kad je nezaposleno gotovo 400000 ljudi, veliko broj roditelja ostao bez djece, a što nije slučaj.

Uz dužno poštovanje teti iz vrtića i psihologici, ali postoje kompetentniji ljudi koji utvrđuju da li je dijete bilo zlostavljano ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

Iskoristila bih ovo mjesto i za svoj problem. Moja sestra je samohrana majka djeteta od 5 godina. Od rujna prošle godine ne radi i jedini izvor financija joj je diječiji doplatak. Sve ove mjesece joj ja pomažem financijski jer nema joj druge. Odlučila je otići raditi na američki brod, a dijete bi meni ostavila na čuvanje. Brine nas to jer ne bi htjeli da nam socijala zbog njenog odlaska oduzme dijete. Ona bi odlazila na brod na 8 mjeseci pa bi bila doma 2 mjeseca i tako u krug. Na socijalnom su nam rekli da nije problem da samo kod javnog bilježnika trebamo ovjeriti izjavu u kojoj ona meni ostavlja sva prava nad djetetom dok je nema. S obzirom da im ne vjerujem da li bi mi mogli reći da li je to točno što su oni rekli ili bi trebala nešto više. Ne bi htjela da mi dijete proživljava neke traume jer se nisam dobro informirala. Unaprijed hvala na savjetima. Pozdrav, Valeria.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

štovani

potaknut ovim prilozima želio bih se uključiti i zatražiti savjet

situacije je specifična,mogao bih reći ali nije ništa izvan konteksta

naime prije dvadeset godina sam sklopio brak,u teškim ratnim okolnostima

prošli smo nas dvoje svega i svačega,bilo je teško ali smos evolili

barem sam ja to mislio

nakon nekog vremena upetljali su se njezini roditelji i brat te počeli rovariti protiv mene

kako sam ja manje vrijedan jer nisam dalmatinac kao oni,kako sam stariji od nje desetak godinai slične objede

tada sam bio us astavu 114.brigade u splitu,išao sam an terene a kad sm bio kod kuće sa ženom,volili smose

iz te je ljubavi proizišlo troje divne djece,dvije kćeri i jedan sin

živili smo u trogiru a moje je postrojba bila u splitu

94.dobivam prmještaj u zadar u djelatnu vojnu službu

plačća mi se udvostručuje što je jedan od ključnih elčemenata u priči

dok sam bio po terenima supruga je trošila kao da je blizu smak svijeta,navikla se na život na visokoj nozi

dokolica i ogovaranja sa babama i ženama upitnog moralnog karaktera su bila sve češća što je kulminiralo sa njezinim asocijalnim ponašanjem

pokupila je sve što ne valja,barem sam ja tako mislio

da ne duljim više

prije par dana sin me uzeo jeedans tari mobitel koji je supruga odbacila uz obrazloženje da je neispravan zbog velike vlage kojoj je bio iszložen

taj je mbitel stajao oko tri mjeseca tako do neki dan dok ga sin nije osposbio u namjeri da provjeri kameru od 5 megapixsela pa da može snimati okolo

ušli smo u sms poruke i tamo sam našao poruke koje nedvojbeno govore da mi je bila nevjerna i imala sexualne odnose sa muškarcem u vrijeme dok je mene izbjegavala uz razne izlike

ona je svoj posao koristila kao alibi za svoje avanture,čwesto je išla na seminare,kurseve,ispomoć u druge poslovnice diljem hrvatske i slično

ja sam jako šokiran,boli me u prisma,dezorjenitans sam i uzrujan

zatražiomsam pomoć od socijalnoga i neznam što dalje

ako tko ima neku pametnu,molim da mi piše tu ili u privatno

u svakom slučaju hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kakva su vaša očekivanja, ali czss se sigurno neće baviti nevjernom ženom kao takvom, odnosno vašim bračnim problemom te vrste jer ste oboje punoljetne osobe koje skrbe same o sebi. Možda bi kvalitetno savjetovalište za početak bilo korisnije (vama osobno ili/i vama u množini, ovisi...)

 

Trebali biste razmisliti predstavlja li to vama nepremostivu poteškoću.

Potom ćete znati i o čemu i na koji način porazgovarati sa ženom.

Nakon toga ćete moći odlučivati slijedi li razvod ili ćete poraditi zajedno na svom braku.

 

A možete u startu preskočiti sve osim prvog dijela i nadati se da se tim "sportom" ubuduće neće baviti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kakva su vaša očekivanja, ali czss se sigurno neće baviti nevjernom ženom kao takvom, odnosno vašim bračnim problemom te vrste jer ste oboje punoljetne osobe koje skrbe same o sebi. Možda bi kvalitetno savjetovalište za početak bilo korisnije (vama osobno ili/i vama u množini, ovisi...)

 

Trebali biste razmisliti predstavlja li to vama nepremostivu poteškoću.

Potom ćete znati i o čemu i na koji način porazgovarati sa ženom.

Nakon toga ćete moći odlučivati slijedi li razvod ili ćete poraditi zajedno na svom braku.

 

A možete u startu preskočiti sve osim prvog dijela i nadati se da se tim "sportom" ubuduće neće baviti...

 

dali nakon pet godina što me iznbjegava po pitanju sexa au to vrijeme je to činila sa drugima,imam pravo porwd sebe živog i normalnog tražiti od nje da se ostavi toga,nadati se,kako vi kažete das e opameti i da mi se vrati...

pa i ja sam od kriv i emsa aPET JEBENIH GODINA je previše i za budalu poput meen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je također bitno nemojte reagirati na prvu jer bi mogli reći ili učiniti nešto zbog čega bi se poslije mogli kajati. Nemojte se previše obazirati na to što okolina govori jer se niste ženili sa okolinom. Prospavajte koji dan, otiđite u obiteljsko savjetovalište prvo sami, a nakon toga provjerite da li je za to spremna i vaša supruga i nakon toga donesite odluku koja će prvenstveno biti u intersu vaše djece, a onda i vas samih. Djeca nisu mogla birati roditelje i ne zaslužuju da se pred njima svađate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čitam ovaj post i sa svakom novom pročitanom rečenicom prisječam se svog života i iskustva sa svojom sada bivšom ženom

neznam što reći osim naoružajte se dobrim živcima,snagom i strpljenjem,a u međuvremenu budite dobar roditelj svom djetetu

eto ja sam otac koji je doživio da mu je dijete dodijeljeno na brigu i skrb i nevidim razloga zašto se to nebi dogodilo i vama

prvi i največi plus a na što centar i sud jako gledaju je taj da je zena jednostavno otišla i svoje dijete ostavila

druge okolnosti povoljne za vas su te što je i kao žena i kao majka bila nemarna

za sve i svaku sitnicu bilo bi još bolje da imate nekog tko će to sve moć potvrdit

to što ste nezaposleni ne smanjuje mogučnost dobivanja skrbništva,koliko sam shvatio situirani ste odnosno kod svojih roditelja ste zbrinuti koji brinu i o vasem djetetu,

neznam koliko vam je dijete staro ali u mom slučaju centar je razgovarao s mojim djetetom(tada 5g) i utvrdili su da me dijete jako voli da je privrzenije meni i slč.

u svakom slučaju nemojte povrijediti dijete govoreći joj ruzno o njenoj majci iako je mozda sve najgore ipak joj je majka

što se tiče uzdrzavanja iako majka ne zivi sa vama duzna je financijski skrbiti o svome djetetu ...

znam da vam je teško ali ovo je razdoblje kada morate biti prisebni i odlučni zelite li se izboriti za svoje dijete

neznam da li vam je sve ovo od pomoći ali čitajući post osjetio sam potrebu javiti vam se

ako mogu kako pomoći savjetom slobodno se javite na mail jer nisam često ovdje elhor30 monkey nethr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

evo nisam se javljao neko vrijeme a situacija se razvila u nekim čudnim pravcima.supruga zna da ja imam mobitel sa porukama koje nedvojbeno govore da mi nije bila vjerna.zamislite,angažirala ej čak odvjetnika protiv mene,a kao nema novaca.odvjetnik koji ju zastupa mi nij edostavio kopiju optužnice a ako se nevaram,duža

n je to učiniti.na moje pitanje supruzi na osnovu čega me je tužila,koji razlog,rekla je nešto kao nelaganje u braku.ali po kojim točkama,nije mi ni to precizirala.prema tome,kuhaju gadnu kašu.svemoćni google mi je izbacio puno toga o njezinom ljubavniku i sad vidim pravu pozadinu slučaja.ovdje ima elemenata i za hag,da za hag,dobnro ste pročitali.o detaljima za sada nebih.zanima me,dali ja kao ja bez novaca mogu sam ebe zatupati,ne želim odvjetnika po službenoj dužnosti.dali ikma pravo ispitati njezinoga odvjetnika jer mi nije ččisrt.naime moja supruga nema novaca od svojhe plaće da ga plaća jer je on skup jako.imam razloga sumnjati da iza nnjega stoji neko veći,ekipa sa kojom s emoja supruga spetljala.vrlo moćna organizacija u gradu,da neprecizirams ada tko su sve.nebitno za sada.na što sve ja imam pravo,pom kojim točkama,molim vas da mi precizirate jer svaki tren čekam poziv na sud.e da,skoro sam zaboravio.supruga mi ima običaj otiući iz kuće bez da se prvo najavi meni ačak ni djeci kuda i akd će se vratiti.tako je jejednom otišla a nije zaključala vrata iako je bilo rano jutro.jedno jutro je već u 6,45 njezin krevet bioo prazan,otišla je neznam kuuda.vratila se uveče oko 19,45.i nije mi ništa rekla.pitaos am ju di ejbila,nije rekla konkretno alis am sahvatio d aje bila na škrapingu sa ekipom.rekaos am jojda ubuduće reče di je te da je treba biti sram što je u fejsbuku za svoj status navela da je -u slobodnoj vezi- IAKO SMO FORMALNO U BRAKU.I A JE PREOMJENILA PREZIME NA DJVOJAČKO,rekao sam joj da ide oprati posuđe koje stoji tuod jučer.ona je samo sjedila na kravetu,tipkala poruke na mobitel a televizija je bezveze radila.dva puta sam joj rekao povišenim tonom da me posluša.samo s epravila gluha i nastavila tipkati na mobitel.na što sam ja povukao televizor sa 70 cm visine stolića na pod.tve se nije razbio,ona nije dala nikakav znak da joj je pao na nogu.stakla nije bilo.kad je izlazila iz sobe sureli smios e u hodniku i nije šepala.ja sam iznjeo tv u smeće a kad sams evratio,ona je stajala u kuhinji prrd suđem i rekla mi je da pogledam njenu nogu.koja je bila rasječena,i malo krvarila.rekaos am joj da ode na hitnu,ona je rekla da neće,inače što god a joj ja rečem,ona uvijekradi spuprotno od toga.ali nakon pet minuta,vraća se iz svoje sobe i odjeva se,na moje puitanje kamo ide,veli na hitnu i počela je šeopati.nakon par sati mene zopvu iz policije,odvode me u pritvor zbog prijave od njene strane za obiteljsko nasilje.tamo sam prtenoćio,sutra,u nednhelju idem pred suca za prekrašje,bivam oslobođen.nakon par dana idemo na socijalno,ona mene tamo toliko ponižava da to nisiu istine.inače,ona tvrdi d sam tv bacio njoj na nogu.ali,tv je imao kavbel od 1 m koji je bio nisko u zid ukopčan.ako sam ja bacio tv,moraos am ga podići barem iznad glave a to je već 2 m,znači nemoguće.drugo,tv sam najprije povuka sa stola dok je ona još tipkala na mob.na kon što je tv pao,ona ne jauče,ajmeeeee..... isl. već pita -a što sad- na što ja ovaj puta podižem tv u razinu struka i bacam ga na pod dalje od nje,desno 1m dalje.ni tada nije zajaukala.uglavnom da skratim priču,najebnaos am ko žuti mrav...molimpomoć,ako ima šanse molio bih nekog odvjetnika pro-bono jer ja nema novaca kao moja supruga koja ima moćnu zaleđinu.u svakom slučaju hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je također bitno nemojte reagirati na prvu jer bi mogli reći ili učiniti nešto zbog čega bi se poslije mogli kajati. (...) Djeca nisu mogla birati roditelje i ne zaslužuju da se pred njima svađate.

Niste poveli računa o ovom dobronamjernom savjetu.

I bez njene ozljede, pod nasilje u obitelji ide i ono što ste opisali. Ako su djeca bila u blizini, još je ružnije/kompliciranije.

 

Njen preljub, odnosno to što vam nije (bila) vjerna vam neće dati prednost u razvodu braka, niti opravdanje. Jednako kao ni njeno mijenjanje prezimena i statusa veze na fejsu.

 

Tužba za razvod braka podrazumjeva da se navodi trajno i teško poremećene bračne odnose, a dovoljan dokaz da takvi jesu jest da jedno od dvoje ne želi ostati u braku. Možete i bez odvjetnika ("ne želim"?), ali teško da bi vam to tko preporučio.

 

Kontrolirajte svoje reakcije, inače bi vam se mogle dogoditi i veće neugodnosti od dosadašnjih ili onih koje slijede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,imate pravo.zanemario sam dobronamjeran savjet.

glede odvjetnika,ja nemam novaca za njega a ovi koji se dodjeljuju po službenoj dužnosti,svi oni pišaju u istu tikvu.

to sam vidio po internetu kako,kada i što i na koji način.

danas su jedan protiv drugoga a sutra u jedan protiv drugoga

možda sam ja neinformiran pa mi objasnite

 

Njen preljub, odnosno to što vam nije (bila) vjerna vam neće dati prednost u razvodu braka, niti opravdanje. Jednako kao ni njeno mijenjanje prezimena i statusa veze na fejsu

 

sa ovime se neslažem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njen preljub, odnosno to što vam nije (bila) vjerna vam neće dati prednost u razvodu braka, niti opravdanje. Jednako kao ni njeno mijenjanje prezimena i statusa veze na fejsu

sa ovime se neslažem

Slagali se ili ne, bilo bi dobro da i to prihvatite kao dobronamjeran savjet. Krivnja se tijekom postupka razvoda braka ne utvrđuje (a to bi vam moglo dovoljno govoriti o onome što vas uznemirava).

 

Svojim ponašanjem izazvanim osjećajem povrijeđenosti možete samo dovesti sebe do dodatnih komplikacija (što ste već mogli primjetiti na vlastitom primjeru), ali profitirati teško i nikako. Zato ću istaknuti i podvući prethodni savjet: ne dozvolite sebi ponašanja radi kojih će vam kasnije biti žao, a riječ je o "ratu"- radi krivnje koju neće kao takvu utvrđivati nitko.

Dapače, sama činjenica nevjere i to u dugotrajnijem obliku može biti samo dodatni prilog utvrđivanju bračnih odnosa kao teško i trajno poremećenih, što je preduvjet za razvod braka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u redu,to sam shvatio i hvala vam na odgvoruu.sada me zanima nešto drugo,dali ja ima m pravo sam sebe zastupati,imam to znam.a dali ima pravo ja pozvati za prvog svjedoja njezinog odvjetnika.naime,večeras sam dobio potvrdu na ono u što s sam sumnjao.ona nema novaca za odvjetnika,njoj je njena zaleđina koja mi radi o glavi angažirala odvjetnika koji ovdje slovi kao mafijaški odvjetnik.povezan je sa podzemljem i visko-pozicionirranim političatima i biznismenima.kao takav sumnjiv mi je jer moja žena jednsotavno NEMA 10 000 EU koliko će ju taj odvjetnik koštati.

i još nwešto srte mi preskočili opet,njezin odvjetnik mi nije dostavio optužnicu,dali sam ja u pravu ako sad kažem da mi je to morao učiniti odavno već.po kojoj točki kojeg zakona ga mogu zato optužiti.dali zbog toga mogu zatražiti od hrvatske odvjetničke komore da ga se razrješi zvanja odvjetnika.molim vasd pomozite mi.teće,ko mi može biti pro-bono odvjetnik...

Slagali se ili ne, bilo bi dobro da i to prihvatite kao dobronamjeran savjet. Krivnja se tijekom postupka razvoda braka ne utvrđuje (a to bi vam moglo dovoljno govoriti o onome što vas uznemirava).

 

Svojim ponašanjem izazvanim osjećajem povrijeđenosti možete samo dovesti sebe do dodatnih komplikacija (što ste već mogli primjetiti na vlastitom primjeru), ali profitirati teško i nikako. Zato ću istaknuti i podvući prethodni savjet: ne dozvolite sebi ponašanja radi kojih će vam kasnije biti žao, a riječ je o "ratu"- radi krivnje koju neće kao takvu utvrđivati nitko.

Dapače, sama činjenica nevjere i to u dugotrajnijem obliku može biti samo dodatni prilog utvrđivanju bračnih odnosa kao teško i trajno poremećenih, što je preduvjet za razvod braka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da nije baš jasno što želite osim se naganjati oko ženinog odvjetnika i tko ga plaća tih 10.000eu koje ste zamislili, za besplatnu pravnu pomoć se pokušajte pronaći:

klik-ovdje i klik-ovdje.

 

Naravno, ako niste i dalje uvjereni u ovo:

a ovi koji se dodjeljuju po službenoj dužnosti,svi oni pišaju u istu tikvu.

to sam vidio po internetu kako,kada i što i na koji način.

danas su jedan protiv drugoga a sutra u jedan protiv drugoga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

men

ja neznam o čemu vi pišeta

nije mi jasno zašto mi insuinirate nešto što ne stoji

zar sam ja uvrjedio nečime vaše visočanstvo time što sam istakao da ne želim pomoć odvjetnika po službenoj dužnosti jer svi oni pišaju u istu tikvu

ja sam vas lijepo zamolio ako hoćete

da mi rečete

postoji li zakonska mogućnost da ja ispitam njezinog odvjetnika jer mi je sumnjiv

ima alemenata sasvim dovboljno koji upućuju na to

ja ga želim ispitati kao svjedoka

i što vam još tu nioje jasno,što je tu sad sporno

dali vas kao profesionalnog pravnika vrijeđa i sama pomisao da se ja obični smrtnik usuđujem i toliko drznuti da želim ispitati vašega kolegu postruci

dali vas ta činjenica sprječava da budete objektivni sada

ako je to tako dragi moj newbi,mijenjaj struku

eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitali ste tko vam može biti odvjetnik kojeg ne plaćate vi, odgovor za mogući put do toga ste dobili, a izbor da-ne je vaša osobna stvar, kao i vaši razlozi za odluke koje donosite.

 

Pokušavala sam vam skrenuti pozornost da:

a) se ne razvodite od ženinog odvjetnika već nje,

b) vas ne tuži za razvod on ili tkogod treći,

c) za tužbu za razvod ne možete "okriviti" nikoga, a baš svatko ima pravo na nju ako želi (osim sitne iznimke muža ako je dijete mlađe od 1g)

d) se "krivnja" za razvod- vaša ili njena utvrđivati zasigurno neće,

e) "optužnice" u tom postupku nema niti može postojati,

f) se ne zanosite zamislima da je potrebno 70-75.000kn za odvjetnika kako bi se netko razveo, pa je baš zato nužna debela i neuobičajena zaleđina koja financira inače bi to bilo neizvedivo,

g) postupak razvoda svog braka ne možete pretvoriti u postupak raskrinkavanja kakvog možebitno kriminalnog miljea u gradu, a razvod prečarobirati u kakav kazneni postupak u tom pogledu.

 

Pa da se pozabavite onim što je bitno umjesto onime što vam skreće pozornost sa toga.

Ali, odustajem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitali ste tko vam može biti odvjetnik kojeg ne plaćate vi, odgovor za mogući put do toga ste dobili, a izbor da-ne je vaša osobna stvar, kao i vaši razlozi za odluke koje donosite.

 

Pokušavala sam vam skrenuti pozornost da:

a) se ne razvodite od ženinog odvjetnika već nje,

b) vas ne tuži za razvod on ili tkogod treći,

c) za tužbu za razvod ne možete "okriviti" nikoga, a baš svatko ima pravo na nju ako želi (osim sitne iznimke muža ako je dijete mlađe od 1g)

d) se "krivnja" za razvod- vaša ili njena utvrđivati zasigurno neće,

e) "optužnice" u tom postupku nema niti može postojati,

f) se ne zanosite zamislima da je potrebno 70-75.000kn za odvjetnika kako bi se netko razveo, pa je baš zato nužna debela i neuobičajena zaleđina koja financira inače bi to bilo neizvedivo,

g) postupak razvoda svog braka ne možete pretvoriti u postupak raskrinkavanja kakvog možebitno kriminalnog miljea u gradu, a razvod prečarobirati u kakav kazneni postupak u tom pogledu.

 

Pa da se pozabavite onim što je bitno umjesto onime što vam skreće pozornost sa toga.

Ali, odustajem.

 

a da mi ipakodogovrite dali ja ima pravo ispitati njenog odvjetika u svojstvu svjedoka i po kojem zakonu,točki,paragrafu i slično.e to mi recirte a za drugo s ene brinnite,velite da osustajete.kakos ad to,pa pravnik ste,valjda znate odogovre na ta vama jednostavn apitanja.ja nisam nešto školovan ali nisam ni naivan..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija