siba.forma objavljeno: 15. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 15. siječanj 2013. Zanima me dali dio temeljnog kapitala koji može biti u robi (do 10.000 kn) mora ići na procijenu? Naime, ako kupim novo računalo i novu opremu koja je datumski vezana uz otvaranje tvrtke, dali svejedno mora ići na procjenu? Koliko se procjenitelj plaća i dali on izlazi na teren (?!?) ili mu se jednostvno odnesu računi, on "izvrši" procjenu, naplati i gotovo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nedicaa odgovoreno: 15. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2013. neznam odgovor na tvoje pitanje....ali me zanima zašto bi taj dio temeljnog kapitala unosio u robi ako već imaš kune za novi komp i opremu.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siba.forma odgovoreno: 19. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2013. neznam odgovor na tvoje pitanje....ali me zanima zašto bi taj dio temeljnog kapitala unosio u robi ako već imaš kune za novi komp i opremu.... Zato što bi dio opreme kupio na rate da ne moram unositi keš. Lakše mi je kasnije otplaćivati 277kn mjesećno 3 godine nego sad dati 10.000 keša. Osim toga keš mi treba za uređenje samog salona i kupnju eksponata Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nedicaa odgovoreno: 19. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2013. ...pa možeš ti to sve napraviti i ako staviš 10.000 keša u temeljni kapital i s tim kunama plaćaš dobavljače za uređenje i ostalo, pa zato i služi....a komp i opremu kupiš na firmu, platiš ovako kako si zamislio svojom privat karticom rata koliko god želiš i imaš odbitak PDVa, mislim da to nije zanemariva stavka naročito kad si na početku posla....a kad ti krene i budeš imao novčića onda lijepo sebi isplatiš to što si kupovao za d.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.