Ivna Matija Repinc objavljeno: 15. siječanj 2013. objavljeno: 15. siječanj 2013. Radio sam tri mjeseca bez plaće dok nije prekipilo.rekao sam poslodavcu da ne želim raditi subotu i nedjelju koje su neradne u ugovoru,isti tren sam dobio otkaz.Zamislite radite za Đaba, a on ima mu.. dat otkaz. Nisam dobio nikakve potvrde o neisplati plaća ,a ni platne liste. MOLIM VAS ZA SAVJET!!! Citiraj
ivana_ri odgovoreno: 15. siječanj 2013. odgovoreno: 15. siječanj 2013. Mišljenja sam da ste trebali još 1mj izdržati na tom radnom mjestu a onda protiv poslodavca podnijeti kaznenu prijavu za ne isplatu plaća. Jer ste ta 3mj odradili prošle godine, a plaća za ovaj mjesec vam je u veljači. Znači prvo morate tražiti poslodavca da vam da obračuna plaća za ta 3 mjeseca što se radili kod njega, jer obračun plaća vam ima ključnu ulogu u postupku prisilnog ostvarivanja prava na plaću, smatra se još i ovršnom ispravom kojom možete od nadležnog suda tražiti ovrhu bez prethodnog utuženja poslodavca. Znači morate podnijeti prijavu državnom inspektoratu prvo kako bi došli do obračuna plaća. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.