Jump to content

Zamolio bi Vas za pravni savjet u vezi sa pravovaljanosti ovrhe


Mišel

Preporučene objave

U kratko da pojasnim, bio sam dužan T-com-u 2500kn, dana 25.9.2012 odlazim u T-com i trazim od njih da mi naplate kompletan dug sa kamatama. Dug je s kamatama bio 2615kn, sve to platim i sluzbenica faxira u Zg., i napomene mi da bi bilo dobro da ja to isto napravim te da za svaku sigurnost faxiram uplatu i odvjetnickom uredu(makar do tog dana ja nikad nisam dobio nista od tog odvjetnickog ureda, niti mi je sa strane t-com receno da je ovrha pokrenuta).

ja sam sve to faxirao i da budem siguram pokusao stupiti s njima(odv.ured Hanžekovic...)u kontakt ali bilo ih je nemoguce dobiti telefonski te nisu odgovorili na ni jedan e-mail.

Da bi dana 2.10.2012 dobio na kucnu adresu ovrsni postupak. Ovrha je ovjerena kod javnog biljeznika 28.9.2012 tri dana nakon sta sam platio svoj dug i obavjestio sve nadležne o tome. Naravno odmah sam napisao prigovor i sve obrazlozio dokumentima i potvrdama.

Moje pitanje je: dali je ova OVRHA pravomočna ili nije ako ju je javni biljeznik potvrdio 28.9.2012 a na taj dan duga prema T-com više nije bilo odnosno ovrha je ovjerena tri dana nakon sta je dug podmiren a odvjetnicko drustvo obavjesteno o mojoj uplati T-com-u...?

unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovorili ste u roku. Ovrha nije pravomoćna, jb će je predmet uputiti sudu. Kad vas pozovu na pripremno ročište obvezno se odazvati jer je spor male vrijednosti (opravdanje izostanka tu ne vrijedi) i donesti original računa na uvid, te potvrdu faksa ako je imate i kopije za sud i tužitelja (ovrhovoditelja). Prigovoriti na ročištu još jednom rješenju o ovrsi u cijelosti, uključujući i trošku postupka. Dug ste s kamatama podmirili prije donošenja rješenja o ovrsi i niste ništa dužni nikome nit glavnicu niti trošak. Naprotiv, tužitelj i odvj. ured su obaviješteni i nije bilo potrebe za ovrhom, te na sudu ako hoćete možete tražiti trošak za izgubljenu dnevnicu (tu vam treba potvrda poslodavca) i putni trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje za ovrhu postaje pravomoćno nakon što istekne rok za žalbu, ako se ovršenik ne žali .

ako propustite rok za žalbu (u tom razdoblju ne podnesete žalbu) od 8 dana

rješenje o ovrsi postaje pravomoćno i dužni ste platiti sve navedene troškove.

ako se u zakonskom roku žalite, na rješenje za ovrhu, rješenje će biti ukinuto

i ovrhovoditelj se upučuje da u sudskom postupku traži namrenje duga .

ovršenik dokazuje da duga nema ili da je plaćen prije nego što je primio rješenje za ovrhu.

ako je dug plaćen prije primitka rješenja za ovrhu i o tome ste obavjestili ovrhovoditelja (operatera) sud će odbiti tužbu. niste dužni platiti troškove ovrhe.

ako ste dug platili nakon primitka rješenja za ovrhu dužni ste platiti troškove ovrhe.

dokazi su uplatnice i datum zprimajs rješenja o vrsi.

 

ako je na rješenje za ovrhu uložen prigovor

ovrha nije pravomoćna ali slijedi sudski spor (ako operater ne povuče ovrhu) i dokazivanje da je potraživanje plaćeno, dragovoljno i prije primitka rješenja za ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

ispričavam se,ali nova sam ovdje i ne znam kako postaviti i kome pitanje pa se "našlepavam" na predhodno pitanje.

Molim vas da mi odgovorite sudim se s T-comom zbog pokušaja ovrhe.Iznos koji pokušavaju ne želim platiti jer me terete za nepostoječu uslugu,za mjesece u kojima ja nisam više živjela na adresi za koju me terete te sam pače dva mjeseca prije s njima i raskinula ugovor.Dobila sam uglavnom ovršni zahtjev na vrijeme se žalila te je sada zakazano pripremno ročište.caka je u tome što ja stanujem na području Sesveta,a poziv samza ročište dobila na sud u Sv. Ivan Zelina koji je područni ured sesvetskog. Imam li kakvo pravo prigovora i u kojem roku obzirom da 12.03.2013 godine dolazi do zastare potraživanja sa strane T-coma.Poziv sam dobila danas 08.03.2013.Oprostite ako je sve pisano zbrda zdola.Unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa godinu dana od podnošenja tužbe,a to je 12.03.2013.Dobro možda i ne zastarjeva.Tuže me za pokriče troškova neisporučene usluge za 4.6,i7 mjesec 2010 godine,a ja sam s njima raskinula ugovor u 4 mjesecu 2010 i račun za 4 mjesec na staroj adresi u potpunosti podmirila .Na novu adresu sam se prijavila 27.4.2010.Ugovor sam raskinula poradi toga što mi na novoj adresi (Jelkovec) nisu bili u mogućnosti pružiti uslugu.Nego mene više zanima mogu li oni mene zvati na sud u Sv

.Ivan Zelina ako ja stanujem u Sesvetama,jbt moram uzeti slobodan dan na poslu i do tam se i dokoturati.:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija