Jump to content

Naplata kasko osiguranja u parničnom postupku

franšiza

Preporučene objave

Prije dvije godine imala sam lakšu prometnu nezgodu na privatnom parkiralištu jedne tvrtke. Udarilo me vozilo dok sam stajala na internoj prometnici unutar parkirališta i provjeravala da li se mogu uključiti u promet.

Pozvana je policija jer vozač drugog auta nije htio potpisati europsko izvješće. Nije bilo svjedoka

Policija je sastavila zapisnik i pokrenula prekršajni postupak protiv tog vozača.

U međuvremenu ja sam popravila auto na teret mog kaska koji je predviđao i franšizu. Moje osiguranje ztražilo je od drugog osiguranja povrat sredstava cca 20000 kn sa mojom franšizom.

u međuvremu je postala pravomoćna presuda prekršajnog suda kojom je utvrđena krivica vozača drugog automobila. Od njegovog osiguranja dobili smo pismo u kojem nas obavještavaju da smatraju da sam ja kriva za nezgodu jer sam njihovom vozaču oduzela prednost te se protive isplati naknade mom osiguranju.

Moje osiguranje pokreće postupak za isplatu pri nadležnom općinskom sudu u parničnom postupku. Održano je saslušanje vozača te je zakazano vještačenje na mjestu nezgode.

Molim vas informaciju kakvi su mi izgledi da dobijem natrag franšizu te koji je smisao ponovnog utvrđivanja činjenica za koje je prekršajni sud donio presudu i na koju vozač drugog vozila nije uložio žalbu te time po meni priznao krivnju.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Sa tim novim postupkom vi nemate nikakve veze, vaš osiguravatelj može i namjerno izgubiti spor ili se nagoditi na bilo kakav način, a da vas uopće o tome ne obavjesti.

To što su oni vama možda nešto obećali - ništa ih ne obvezuje da obećanje izvrše.

To što ste vi ugovorili tu franšizu i što je sada želite natrag ne može biti tema ni prvog ni drugog postupka.

Temu premještam u podforum obveznog prava.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija