eugenmrav objavljeno: 16. siječanj 2013. objavljeno: 16. siječanj 2013. Prošle godine u 11 mjesecu pravomoćno sam osuđen na 10 mjeseci zatvora.Od 1.siječnja stupio je na snagu novi KZ koji daje mogučnost onome tko ima do godine dana zatvora isto zamjeni radom za opće dobro, e sad mi to nije jasno dali ja mogu dobiti to, ili se to odnosi samo na predmete koji su još u postupku,inaće 12.12 sam trebao na odsluženje ali sam dobio odgodu na 3 mjeseca jer se brinem za nemoćnu stariju osobu.Hvala! Citiraj
Sepolco odgovoreno: 17. siječanj 2013. odgovoreno: 17. siječanj 2013. Pravomoćno je. Možete poslati molbu za zamjenu ali će vam je odbiti. I ne ovisi samo o visni kazne već i o kaznenom djelu, i drugim otegotnim i olakotnim okolnostima na strani osuđenika! Citiraj
Ja On odgovoreno: 16. studeni 2014. odgovoreno: 16. studeni 2014. (uređeno) Pravomoćno je. Možete poslati molbu za zamjenu ali će vam je odbiti. I ne ovisi samo o visni kazne već i o kaznenom djelu, i drugim otegotnim i olakotnim okolnostima na strani osuđenika! a kolki je njima rok da odgovore ja sam njima piso i vec je 2 mj proslo nista mi nisu vratili kome da se obratim da znam jel ima ista od toga trebo sam vec bit u zatvor a cekam taj odg hvala uređeno: 16. studeni 2014. od G-man Citiraj
G-man odgovoreno: 16. studeni 2014. odgovoreno: 16. studeni 2014. Kome ste poslali što točno? Molbu za odgodu sucu izvršenja ili ...? U ovom prvom slučaju korisnika "eugenmrav", teoretski bi mogla postojati mogućnost, ali zavisi od svih okolnosti počinjenja djela, i u pravilu je, dosad barem, bila "rezervirana" za kratkotrajne kazne zatvora (i to u slučajevima promjene KZ-a), ali ponavljam - ovisi o svim okolnostima počinjenja djela. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.