Jump to content

Građevinsko zemljište


anonimno

Preporučene objave

Vlasnik sam zenljišta na otoku Ugljanu površine 5500 m2, međutim urbanističkim planom pod građevinsko zemljište ušao je samo dio zemljišta do ceste negdje oko 50% ukupne površine,pa me zanima da li se postoji mogućnost da se cijela parcela svede pod građevinsko zemljište i što bi u tome slučaju bilo potrebno i koja je najmanja površina koju bi jedna parcela trebala imati da bi se mogla prodati kao jedno građevinsko zemljište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je u pitanju prostorni plan uređenja kojim se određuju građevinske zone i namjene tih zona (urbanistički plan je plan niže rangiran, tj. njime se detaljnije određuju uvjeti gradnje). Unutar građevinske zone može se graditi ono što je određeno kao namjena te zone, npr. turistička zona znači samo građevine za turizam, ali ne i za stanovanje ili Športsko rekreacijske zone

namjenjuju se za gradnju športskih građevina i otvorenih igrališta, zabavnih sadržaja, ugostiteljskih građevina i drugih rekreacijskih sadržaj.

Vi možete svojoj općini ili gradu dati prijedlog za izmjenu prostornog plana, ali svaka izmjena prolazi put koji je prošao i donošenje. Iz iskustva takve stvari se rade ukoliko je potrebno da bi parcela zadovoljila gabarite za građevinsku parcelu (koji se određuju prostornim planom i to minimum, a u gradskom području i maksimum), npr. minimum je 400 m2, a vama je u građevinskoj zoni 250, a ostatak je izvan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija