Jump to content

ugovor na određeno i nepoštivanje istog


anonimno

Preporučene objave

suprug se zaposlio u maloj čarter firmi. potpisao je ugovor na određeno vrijeme, koji kad istekne najvjerojatnije prelazi u ugovor na neodređeno. to sad nije važno, nego problem je u tome što se njegov šef ne pridržava stavki ugovora. posao jest specifičan, pogotovo sad u sezoni kad se brodovi masovno iznajmljuju, ali u ugovoru jasno stoji da suprug ima pravo na jednu pauzu unutar radnog dana, da se radi puno radno vrijeme te da je nedjelja slobodna. Suprug svaki dan radi najmanje 10 sati, a nigdje se ne regulira prekovremeni rad, naravno plaća mu je uvijek ista. Također, nedjeljom gotovo redovito radi, tek svakih desetak dana dobije jedan slobodan dan, obično utorak ili srijedu kad je manji promet u marini. Ponekad čak mora otići usred noći dočekivati ili ispraćati goste. Može li se što tu učiniti? Da se obratimo inspekciji, ima li kakvog smisla? :-o:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jako teško. Bez obzira što se radi o teškim povredama Zakona o radu. Ukoliko sad reagirate, mislim da vam suprug neće dobiti ugovor na neodređeno već će mu radni odnos prestati po isteku ugovora. U svakom slučaju neka si evidentira sve ste rada i neka čuva dokumentaciju, platne liste, možda će mu zatrebati za tužbu, ukoliko se stvar ne riješi na drugi način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija