Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju (izdana od Ministarstva pravosuđa) za rad u inozemstvu


Pravnik113

Preporučene objave

Poštovani.

 

Ima pitanje vezano uz dva slučaja i nadam se vašoj pomoći.

 

Prvi slučaj:

 

Pred par godina platio sam kaznu za RJRM-a (nisam imao vremena hodati po sudovima pa sam platio 500 kn, mada nisam bio kriv,napali su me vani, ali to sad nije bitno). Planiram 2015 godine na rad u Kanadu te oni traže potvrdu o nekažnjavanju. Zanima me mogu li bez problema dobiti navedeni dokument.

 

Drugi slučaj.

 

Cura je dobila prekršajni nalog zbog pretjecanja preko zebre i za platiti 3000 kn na što se žalila u 11 mjesecu 2012g. (noć, prvi prekršaj, malo mjesto, nije nikoga ugrožavala, priznanje prekršaja i kajanje, moli smanjenje kazne zbog male plaće, a još je i student.) Žalila se u studenom prošle godine i do sad još nije dobila poziv na sud.

 

I ona bi samnom 2015 na rad u Kanadu. Pa me zanima isto što u prvom slučaju glede potvrde o nekažnjavanju. Pretpostavljam ako se navedeno riješi do 2015g (pod riješi mislim da je zovu na sud i da ona plati kaznu) da onda nema problema za dobijanje te potvrde.

 

I zanima me kakva je praksa tj. brzina glede dotičnog rješavanja. Znači ima li šanse ako se žalila u 11/2012, da se do kraja 2014 sve riješi?

 

A ako se ne riješi do 2015g sve, tj. ako je prekršanji postupak još u tijeku, može li dobiti tu potvrdu u tom slučaju?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima.

 

Proučio sam stranice kanadske ambasade i koliko vidim oni radi navedene potvrde o nekažnjavanju upućuju na hrvatsko ministarstvo pravosuđa te postoji direktan link sa stranice kanadske ambasade i kada se klikne otvara se on-line obrazac ministarstva pravosuđa hrvatske za predavanje zahtjeva koji se odnosi na kaznenu evidenciju.

 

Shodno tome zaključujem da se gleda samo kaznena evidencija budući da sama ambasada upućuje na taj link, tako da s navedenim prekršajima (RJRM-a i prometni prekršaj) ne bi smjelo biti nikakvog problema glede Kanade.

 

Normalno, ukoliko u praksi ne postoje opet neka ostupanja od slova zakona. To je moje tumačenje. Nadam se da sam u pravu.

 

Lijep pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija