Jump to content

Pokusne pločice

BRZI

Preporučene objave

Molim savjet. Na policiji sam zatražio da mi se izdaju pokusne pločice da mogu registrirati osobno vozilo.Rečeno mi je da trebam obaviti tehnički pregled i donjeti potvrdu o ispravnosti vozila. Tražio sam objašnjenje, a za to mi je rečeno da je to preporuka od ministarstva. Preporuka mi je i pokazana, ali mi nije dozvoljeno da ju prepišem jer je to službeni dokument koji ja nesmijem ni vidjeti, več je to njihova dobra volja što su mi i dokazali. Za to sve sam dobio i pohvalu da sam još i arogantan.

Proučivši zospnc ustanovio sam da pokusne pločice između ostalog služe da se vozilom doveze gdje će se registrirati. Nigdje nije navedeno da vozilo prije tehničkog pregleda mora biti pregledano i imati potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila.

Zbog navedenog smatram da preporuka za koju se nesmije niti znati nije zakonita.

Što da radim da dođem na tehnički zakonitim putem? Unapred hvala.

Dijeli na drugim stranicama

Da, ali zašto razbijati glavu sa preporukama bile one zakonite ili ne. Bitno ti je da imaš osiguranje, osnovno osiguranje koje se izdaje za cca par dana koliko ti treba da registriraš vozilo. Odi na tehnički, odi na policiju, pa opet odi na tehnički i to je to. Ova preporuka očito ima intenciju da bi vlasnici vozila čim prije izvršili neizbježno, tehnički i registraciju.

na cestu može tehnički ispravno vozilo sa probnim ili stalnim reg. pločicama..tako svejedno, ali regisrirano mora biti...

a za potvrdu o tehničkoj ispravnosti treba obaviti tehnički pregled..

a za tehnički moraš imati policu osiguranja..

i tu je sva filozofija, postojale preporuke ili ne, ali sve piše i ovdje (osim u zospc-u)

http://www.mup.hr/upravni/registracije/registracije1.html

http://www.mup.hr/upravni/registracije/registracije.html

Mene smeta i nije mi jasno kako doći na tehnički pregled sa vozilom koje nesmije ućestvovati u prometu jer nije ispravno (nije obilježeno registarskim pločicama, a niti sa pokusnim pločicama na kojima piše "PROBA"). Uostalom kada se na tehničkom pregledu ustanovi tehnička ispravnost vozila ide se na registraciju, pa više nema ni smisla ni potrebe plačati i vaditi pokusne pločice.

vi kao namjerno ne želite neke stvari prihvatiti..

hajde ovako:

- to vozilo koje imate - odakle vam? kako i gdje je kupljeno?

u rh? uvezeno? novo? staro/polovno? bilo ili nije registrirano? ako jeste gdje i što je s ranijim pločicama? ako je uvezeno imate li svu papirologiju oko uvoza?

sve kreće od tog vozila, jer ono nije palo s neba..

a probne ploćice služe za nazovimo to prijelazno razdoblje, kada je ono palo s neba vama u ruke i vi ga sada želite registrirati..

a što da imate malu prometnu na vašem putu do stanice za tehnički pregled ili nedaj bože nekoga zatepete? protiv čega biste se onda bunili?

ovako su svi sigurni, prvo vi, a onda svi redom..

a probne ploćice služe za nazovimo to prijelazno razdoblje, kada je ono palo s neba vama u ruke i vi ga sada želite registrirati..

Vozilo mi nije palo s neba već sam dobio na poklon dva vozila od kojih sam složio jedno vozilo koje želim registrirati i s njim se koristiti. Jedno sam vozilo doveo lakše karambolirano i uredno registrirano. Pločice su uredno vračene i vozilo odjavljeno. Drugo vozilo iste marke i godišta sam došlepao sa neispravnim motorom. Vozilo je bilo uredno odjavljeno i to sam vozilo darovnim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika i plačenom pristojbom stupio u posjed i vlasništvo.

I sada ja bi htio da sa tim vozilom obilježenim pokusnim pločicama i osiguranim dođem i obavim tehnički pregled koji mi je potreban radi registracije i obilježavanja vozila registarskim pločicama.

To su činjenice koje ja prihvačam i protiv kojih se ne bunim i smatram i zakonitima, ali se bunim protiv savjeta od strane i policije koji traže da plačam i obavljam dva tehnička pregleda u istom danu, a vozilo vozim sa vučnom službom što može biti i više puta, ako vozilo treba otkloniti nedostatke i smatram ih protuzakonitih.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija