Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

sociari

Online Skupština i Sjednice tijela Udruge?

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

pitanje na koje nisam našao odgovor nigdje na netu. Dakle, po hrvatskom zakonodavstvu, je li moguće održati online Skupštinu (Skype, online conference tools ili nešto treće) ili putem telefona ili Skupština baš mora biti da su svi fizički prisutni u istoj prostoriji? Ako to nije moguće za Skupštinu Udruge, je li to moguće za Sjednice drugih tijela Udruge kao što su Upravni odbor i slični?

 

Trenutno nam nigdje u Statutu nije navedeno da se Skupština mora izričito održati fizičkom prisutnošću, ali pretpostavljam da je tako određeno nekakvim propisima.

 

 

I jedno bonus pitanje: Ukoliko se u Statutu navode Pravilnici punim imenom, odnosno Opći akti (primjer "Pravilnik o sklapanju Ugovora o djelu") moraju li se onda ti isti Pravilnici priložiti uz Statut prilikom upisa promjena u Registar?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Udruge same određuju način održavanja skupština. Zakon prepušta uređenje tih pitanja udrugama. Udruga može održati online skupštinu ukoliko je takav način održavanja sjednice propisan statutom udruge. Ukoliko nije možete Statutarnom odlukom o izmjenama Statuta izmjeniti ili nadodati da se skupština udruge može održati puntem skypa, online konferencije ili drugih načina.

 

Samo statut se prilaže Uredu državne uprave na ovjeru. Drugi opći akti koje donosi udruga ne podliježu ovjeri od strane državne uprave. Dakle nije potrebno priložiti te pravilnike uz statut.

 

Za savjete vezano za pitanja oko udruga možete se obratiti Uredu za udruge Vlade republike Hrvatske (http://www.uzuvrh.hr), Ministarstvu uprave (http://www.uprava.hr) ili Uredu državne uprave u županiji u kojoj je udruga registrirana.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

 • Similar Content

  • objavio ZNR
   Pozdrav,
    
   zanima me dali je igdje zakonom regulirano što mora sadržavati sistematizacija radnih mjesta?! Dali naprimjer stavka posebni uvjeti rada mora biti navedena u sistematizaciji ili se ona može izostavit a da se naknadno napiše lista sa poslovima koji spadaju u poslove s posebnim uvjetima rada?
  • objavio telesisija
   Obraćam vam se za pomoć na nagovor frendice, iako mislim da je ovo svršena priča i nema mi pomoći.
   Krenut ću redom:
   2013/14, upisujem prvu godinu diplomskog prvi put, država subvencionira školarinu (8400 HRK) u potpunosti
   ne ostvarujem ni jedan ECTS bod
   2014/2015 upisujem drugi put prvu godinu, na završetku zimskog semestra plaćam pola participacije školarine (4200 HRK) kako bih mogla ostvariti pravo na polaganje ispita
   unutar drugog, ljetnog semestra tražim mirovanje studija, fakultet odobrava
   2015/2016 upisujem treći put prvu godinu, tražim mirovanje, fakultet odobrava, u referadi mi objašnjava sljedeće opcije, ako se dobro sjećam:
   a) bez prava i obaveza i onda nemam pravo polagati ispite, niti imam pravo na hzzo b) sa pravima i mogućnošću polaganja ispita, koje ako ne dam onda plaćam školarinu Tu sam krivo shvatila da ono što plaćam kod ponovnog upisa godine je druga rata od ukupnog iznosa participacije za prvu godinu, čiji prvi dio sam platila 2014/2015. Računala sam da imam samo još 4200 HRK, kada i ako nastavim godinu aktivno. S obzirom da su mi prijašnjih godina kolege također upisivale mirovanja i nisu plaćali školarine za godine koje su bile u mirovanju, mislila sam da je to jasna stvar.
   2016/2017 upisujem i četvrti put prvu godinu, uz mirovanje, fakultet odobrava
   te jučer na faksu saznajem da mi je za svaku godinu mirovanja rastao dug prema fakultetu, odnosno 8400 HRK x 3 - 4200 HRK koje sam ranije uplatila. Ukupna suma duga je 21000 HRK. Kod ispisa sa faksa međutim dovoljno je da platim četvrtinu ukupnog duga. Dakle, 5250 HRK.
   Jučer sam kopala po odlukama i pravilnicima na stranicama mog fakulteta i našla jedino ovo:
   "Vrijeme mirovanja ne računa se u vrijeme trajanja studija.", iz pravilnika o studiranju na mom fakultetu, 2017.
   Nije mi jasno zašto moram plaćati godine mirovanja ako se one ne računaju kao trajanje studija? Kakva je praksa na drugim fakultetima? Plaćaju li studenti godine u mirovanju? Mogu li pisati zamolbe, nešto, bilo što?
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...