Jump to content

Ovrha, poslije ostavniske


d3nisc

Preporučene objave

Čitao sam u 24sata članak o novom ovrsnom zakonu donesenom 15.listopada.2012 koji kaže da se ovrha obustavlja čim se sazna da je donesena nakon dužnikove smrti

 

 

U mojem slučaju radi se o sljedećem. 2009 mi je umro otac, ja sam nasljednik i naslijedio sam svu njegovu imovinu. Medutim on je imao jedan sudski spor kojeg je izgubio i ima za platiti sudske troškove obrane. Prvostupanjska presuda je donesena 2008 na koju se je otac žalio a drugostupanjska je donesena poslje njegove smrti.

Sto se tice tih sudskih trskova on nije imao nikakve ovrhe nego je ocito cekao drugostupanjsko rijesenje.

 

 

Posto sam njegov nasljednik odmah nakon te drugostupanjske presude (donesene poslje njegove smrti) koja je potvrdila prvoatupanjsku meni je dosla ovrha. Na svu imovinu i mirovinu koju primam. Posto su se uknjizili na svu imovinu tesko je prodati nesto od zemlje da bi sa tim novcima namirio dug.

Sad me zanima posto je donesem ovaj novi zakon, ja za njegov dug nisam znao, niti je bilo rijeci o dugu na ostavinskoj raspravi dali mogu podnijeti zalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija