Jump to content
Sign in to follow this  
Anonimno

DOSJELOST???????????

Preporučene objave

OVAKVA JE STVAR-U SKLOPU PARCELE OKO OBITELJSKE KUĆE JE I ZELENA POVRŠINA OD 44 HVATA KOJA JE U KATASTRU I ZEMLJIŠNIKU UPISANA NA IME OPĆINE DONJA STUBICA.MENE ZANIMA S OBZIROM DA JE TA POVRŠINA U SKLOPU MOJE PARCELE-PREDSTAVLJA SAM VRH PARCELE U OBLIKU RTA NA KOJEM JE PAR VOĆAKA KOJE JA ODRŽAVAM.A OMEĐENE SU ŽIVICOM I TE TE DVIJE PARCELE ČINE JEDNU CJELINU TE JE TOME TAKO OD 1970 GODINE DA LI JA IMAM PRAVO TRAŽITI PRENOS PRAVA VLSNIŠTVA NA SEBE S OBZIROM NA ROK ZA DOSJELOST???NISAM SIGURAN KOJI JE ROK ZA TO?I KOJI JE OBLIK TUŽBE ZA DOBITI PRAVO VLASNIŠTVA.MALO DETALJNIJI ODGOVOR BIH MOLIO.UNAPRIJED ZAHVALJUJEM KARLO :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Teško da ćete osporiti vlasništvo Općine - uostalom to su dvije parcele tj. 2 različita zemljišta, a to što se vama ne sviđa što ste navikli obrađivati tuđe (čitaj: ono za čega Općina nema interesa pa je tako ostalo još od Juge) to je vaš problem. U biti, nastavite samo tako i kupite plodove toga zemljišta jer ga ionako obrađujete, a jedino što bi eventualno mogli učiniti jest promjeniti posjednika u katastru, a nikako vlasnika.

I još nešto - kako vam je palo na pamet ograditi tuđe zamljište ako već znate da je tuđe i još tamo nešto i posaditi?? Čestitam! Upravo ste postali nepošteni posjednik (i još k tome- to sad svi znaju)

 

Molim

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imam sličan prombelm nakon ostavine pok.oca.

Suvlasnik sam sa osobama za koje niti neznam dali su živi a kamoli i adrese potrebne za sudski postupak. Zato me interesira dali postoji koji drugi način rješenja ovog problema, tj. da postanem jednini vlasnik .

Budite ljubazni pa mi odgovorite. Unaprijed hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Čovjek bi rekao da vama nema pomoći - jer ne možete uzeti zemlju jer nije vaša, a isto tako ne možete ju niti otkupiti jer ne možete naći osobe označene u vlasničkom listu tj. rješenjem o nasljeđivanju. E, tu se sad morate poslužiti jednim pravnim trikom, a to je: Postavite sudu zahtjev za razvrgnuće suvlasničke zajednice i to civilnom diobom tj. isplatom tako da vi isplatite ostale suvlasnike. Kako njih nema (ali morate biti sigurni ni da se neće javiti tj. da ih sud preko MUP-a neće moći naći tj. uputiti im poziv na raspravu) sud će im postaviti skrbnika za poseban slučaj tj. privremenog zakonskog zastupnika koji će tada u njihovo ime s vama izvršiti civilnu diobu.

Uzmite dobrog odvjetnika.

 

Molim

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako ne bih mogao osporiti vlasništvo općine ako je prošao rok od 34godine mog posjedovanja i uživanja.Parcela na kojoj su kuća i okućnica su moje vlasništvo i katastarski i u zemljišniku,jedini problem je ta zelena površina koju ja koristim već toliko godina.Ona čini jedan vrh te parcele-u obliku trokuta,veličine 45hvati,a omeđena je živicom koja je spaja s parcelom u mom vlasništvu i označena je u zemljišniku i katastru kao ZELENA POVRŠINA,upisana na ime Općine Stubica.Dakle moje je pitanje DA LI JA IMAM PRAVNOG OSNOVA PODIGNUTI TUŽBU PROTIV OPĆINE STUBICA NA TEMELJU DOSJELOSTI?????Naime tu parcelu zajedno s kućom želim prodati ali neriješeno pitanje te zelene površine na kojoj se ne smije ništa graditi a čini jedinstvo s mojom parcelom,mi tu prodaju znatno otežava.Je li ovo posao za odvjetnika iili se u ovako nešto kao student prava mogu upustiti?

hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ma niti govora. ne možete dokazati pošten posjed koji vam treba za dosjelost ni u ludilu. kako mislite "ja to posjedujem 34 godine". na temelju čega?? možete posjedovati 100 godina, ako ste nepošteni, vlasništvo nećete steći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Sign in to follow this  ×
×
  • Napravi novi...