Jump to content

Ovrha na hrvatski način


blekso

Preporučene objave

Uistinu je glupo više postavljati pitanja o (ne)zakonitosti provođenja ovrha od strane FINE, a što sam i osobno osjetio na svojoj koži. Naime bez volje i znanja skinuta su mi novčana sredstva sa mog računa u ime nepostojećeg duga. Nakon što sam se „naskakao“ vraćen mi je sav novac koji mi je ovršen.

 

Pitam se da li je uistinu provođenje ovrha na HR način u skladu sa zakonima. Naime novac mi je ne samo skinut bez moga znanja i volje, nego u matičnoj banci nisam mogao dobiti ni osnovnu obavijest tko me je i temeljem čega ovršio. U FINI sam dobio potrebnu obavijest , ali sam to morao i platiti. Potom sam izgubio dva dana da bi vratio svoj novac, a sada nitko za ništa nije odgovoran. Da li je moguće da su svi u pravu a jedino ja u krivu i jedino ja snosim posljedice. Banka nije dužna nikoga obavijestiti da je zatražena ovrha nad njegovu računu, FINA također. Tvrtka koja me ovršila također nije kriva, ne poriče da je njen djelatnik iskoristio pogrešku suca i podnio sudsko rješenje FINI na ovrhu, ali drže da su novac vratili i da su time sve riješili.

 

Troškove ovrhe koje mi je FINA naplatila nitko mi nije dužan nadoknaditi, jednako kao izgubljeno vrijeme i troškove koje sam imao da bi vratio ovršeni novac.

 

Da li je sve tu baš tako čisto i u skladu sa zakonom kao što me svi sudionici uvjeravaju? Ima li osnove da se tu nekoga tuži po pitanju nadoknade troškova?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o ovrhama bi se dalo pričati ali koga briga za malog čovjeka......meni je sjelo par ovrha na tekući račun jer nije bilo kuna za plaćanje nekih računa kao što je hrt i dr.Smješno je da mi je hrt zbog duga od 250 tj javni bilježnik još tome pripisao svoju tarifu cirka 1000kn.fina mi je svoje troškove naplatila isto cirka 100o kn a na kraju mi banka skroz ukine minus od 12000kn jer su mi zaštićena sredstva uplaćivana na zaštičen račun u istoj banci..... i sad opet nema kuna za režije pa će opet ovrhe i tako u krug.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija