anonimno objavljeno: 12. lipanj 2006. Dijeli objavljeno: 12. lipanj 2006. Dakle; Izmjerena mi je brzina od 80km/h, ograničenje je bilo 50km/h. Kazna 500kn+110kn. Međutim, u prekršajnom nalogu policajac je napisao potpuno pogrešan podatak o marki osobnog automobila i registraciji (ne radi se o tipfeleru, kriva je i marka i kriva je registracija). U Zapisniku o izmjerenoj brzini kretanja vozila, pak, napisao je točnu registraciju. Što se da napraviti? De facto je prekršajni nalog činjenično netočan (ja nisam vozio taj automobil koji je tamo naveden). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 25. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2006. Dragi pravnici... Uložio sam prigovor na prekršajni nalog, ali me i dalje zanima kakav ishod predviđate. Je li moguće da nitko ovdje nema odgovor na pitanje iz uvodnog posta? I sam studiram pravo, no tek na prvoj godini, stoga se ne usuđujem izvlačiti vlastite zaključke, pa pitam vas. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 26. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2006. U svakom slučaju mislim da je prerano za prognozu o ishodu samog prekršajnog postupka. Naime, obzirom si uložio prigovor sada dolazi do redovnog tijeka prekršajnog postupka-što znači da ćeš dobiti poziv za raspravu pred prekršajnim sudom i tamo ćeš biti saslušan odnosno sudac će te pitati koja je tvoja obrana. Ti ćeš naravno objasniti kako si i sam naveo u uvodnom postu (ako je tako kako veliš) pa će stvar odluke naravno ostati na sudu. Ako je sudac ažuran (što najčešće nisu na prekršajnom sudu) možda odmah pozove i policajca koji je izdao prekršajni nalog a ako to ne učini ti možeš predložiti to kao dokaz svojih navoda..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marie odgovoreno: 26. lipanj 2006. Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2006. Pretpostavljam da unutar prekrsajnog postupka u krajnjoj liniji moze doci do suocavanja tvoje price sa policajcem koji je pisao prekrsajni nalog, ukoliko se isti policeman odazove pozivu suda. Drzi se svoje price i istine. Osobno mislim da bi sudac trebao obustaviti takav prekrsajni postupak ukoliko dodje do pokretanja istoga. Dakle, ti zapravo dobro stojis, jer nista na prekrsajnom nalogu ne upucuje na tvoje vozilo. Llijepi pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 26. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2006. jako puno puta se dogodilo da policajci uopće ne dođu pa sud oslobađa zbog nedostatka dokaza- ja sam to čula od točno 5 osoba koji su imali prometne prekršaje i trebalo je bit suočenje s murijakom oni ti se jednostavno ne pojave Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 26. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2006. Hvala lijepo ostalima! marie, je li prekršajni sudac u mogućnosti obustaviti prekršajni postupak na temelju svoje ocjene da poziv policijskom službeniku na suočavanje neće ishoditi ničim konkretnim - budući da postoji očita disparacija u činjeničnim utvrđenjima u dokumentima? Pitam s pravne strane, da se ne mučim sad s traženjem tog dijela u prekršajnom postupku. I još jedno pitanje iz prekršajnog postupka. Je li moguće sa strane Policijske postaje naknadno napisati novi prekršajni nalog, odnosno ispraviti ovaj koji je već napisan i potpisan, s obzirom da ipak postoji točna registracija u Zapisniku o izmjerenoj brzini? Što je "teže" od ta dva dokumenta? Ne zamjerite ako vas gnjavim, ovo je (barem meni) više vježba pravnog razmišljanja, ne radi se toliko o 500 kuna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 27. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 27. lipanj 2006. Dakle, ti zapravo dobro stojis, jer nista na prekrsajnom nalogu ne upucuje na tvoje vozilo. sto uopce nije bitno jer se prek postupak ne vodi protiv vozila nego protiv vozaca. rijec je o ocitoj gresci koju sam sud moze ispraviti bez da time zadire bilo u subjektivni bilo u objektivni identitet jer su i protupropisno postupanje i pocinitelj identicni onima iz zahtjeva za pokretanje prek. postupka, rijec je samo o preciziranju cinjenicnog stanja. dakle, isto kao kad bi u kaznenom postupku tuzitelj napisao da je x ubio y iz vatrenog oruzja, a sud presudio da je x ubio y iz pistolja marke crvena zastava kalibra 7.62 - nista bitno uglavnom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.