Jump to content

Ometanje posjeda

krunot

Preporučene objave

Vlasnik sam posjeda u 1/4 ( radi se o stambenoj kući sa svim popratnim sadržajima). Vlasnik 3/4 objekta mi ne dozvoljava pristup objektu, pa me zanima na koji naćin da dođem u posjed svojeg dijela nekretnine, tj. koja su moja odnosno njegova prava i kakva su prava vezana uz pokretnine koje su u objektu.

Dijeli na drugim stranicama

Postovani,vi ste suvlasnik idealnog dijela nekretnine omjera tog prava 1/4,pretpostavka da ste pravo na sudsku zastitu posjeda izgubili zbog prekluzije subjektivnog roka,pa samim tim niste vise posjednik,ali ste vlasnik odnosno suvlasnik,te vam glede toga vlasnicka prava nezastarijevaju.

Ukoliko drugi suvlasnik koristi cijelu nekretninu,tj i vas idealni dio,mozete za pocetak pismenim putem ponuditi ugovor o najmu vaseg dijela nekretnine,ukoliko odbije vasu preporucenu ponudu mozete izvrsiti utuzenje i traziti isplatu najamnine za proteklo vrijeme koje nije obuhvatila zastara..

Nadalje,vi u svako doba mozete podnijeti sudu prijedlog da se takvo suvlasnistvo razvrgne,sto vam nemoze zastariti.

Postovani,na forumu postoji puno toga oko razvrgnuca suvlasnistva,da vishe postaje monotono ponavljati.Ali pokusacu vam u tezama nekim da lakse shvatite.

-razvrgnucem dolazi do prestanka postojanja suvlasnistva.

-solucija fizicke podjele nekretnine(u vasem slucaju sam misljenja neizvodljivo)

-solucija isplate,tj npr vama drugi suvlasnik isplati vrijednost vaseg dijela te postane vlasnik 1/1,i obrnuto.

-solucija da sud na javnoj drazbi proda citavu nekretninu i suvlasnicima se podijeli novac srazmjerno suvlasnicim dijelovima.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija