mato bezuk objavljeno: 28. veljača 2013. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2013. Poštovani, imam brata koji je nakon smrti roditelja tražio da jedini nasljednik svega budem ja jer je lani, kao 50-godišnji hrvatski branitelj ostvario pravo na opskrbninu. Moja je obitelj snosila sve troškove sahrane, naknadno "otkrivene" troškove jer smo morali podmiriti bankovni minus po majčinom tekućem računu, nezakonito podignutu mirovinu prije ostavine te konačno tisuće kuna nagomilanih komunalija. Obzirom da se radi o bratu, s kojim imam ovjerenu Izjavu o pravu stanovanja bez naknade u (sada mojoj) kući pod uvjetom plaćanja svih režija koje iz tog prava proizlaze a što nije ispoštivao... i masu toga... trošak isključivanja svih komunalija.. Dana 15. veljače dospjevaju mu zaostaci ishođene "braniteljske" opskrbnine (cca 6.600Kn + za ova dva mjeseca), meni prijeti, non-stop mi šalje uznemirujuće sms-ove, imovina mi je ugrožena, minus na računu cijele obitelji maksimalan i dao sam kuću u postupak prodaje. Brat je psihički bolesnik, neuravnotežen, alkoholičar. Službene osobe mi predlažu da od centra za soc. skrb tražim da mu odrede ili sami budu staratelji.... molim savjet: kako ga poslati na liječenje i kako mu dodjeliti staratelja (ne mene!!!) koji će mu omogućiti da od te opskrbnine preživljava. Kako ga (ako neće htjeti sam-iseliti, silom? kao vlasnik?) te ima li smisla obavijestiti policiju? Molim Vas, ma jasno Vam je u čemu je problem, on nije osoba koja ima faktičnu pravnu osobnost, bojim se najgoreg, molim savjet. Hvala, srdačan pozdrav P.s. Nudim mu "povrat" vlasništva na kući u cjelosti ali on neće-gubi opskrbninu. Hvala i srdačan pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.