Jump to content

porez na nasljedenu stednju

pika11

Preporučene objave

Prije svega pozdrav svima,imam jednu situaciju,neugodnu.

Naime poslije smrti sestre sa kojom sam zivio u zajednickom kucanstvu,ostala mi je stednja ,nasa zajednicka stednja koja glasi na pokojnu sestru,a ja imam punomoc.Prije par dana sam dobio od porezne rijesenje da moram platiti porez na tu nasu stednju.

Obzirom da je to nasa zajdnicka stednja glupo je placati bilo kakav porez,znam slucaj moje sestricne kojoj je sestra ostavila stednju,nije bila zajednicka i nije morala nista platiti(doduse to je bilo prije 10tak godina)

Ako neko ima slican slucaj ili iskustva neka napise

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Ako je štednja bila zajednička onda dio koji pripada vama nije mogao ući u ostavinu. Dakle, problem je nastao u ostavinskom postupku kad ste kao dio imovine ostavitelja naveli nešto što pripada vama.

Poreznici donose svoje rješenje prema rješenju o nasljeđivanju, a ako je ono pravomoćno teško da možete nešto učiniti.

Osim toga, porez se ne razrezuje na štednju kao takvu nego na nasljedstvo u cjelini.

Vjerujem da je kod vaše sestrične bila druga situacija, jer mislim da se propisi u međuvremenu u odnosu na ovakvu situaciju nisu mijenjali.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija