Mamek32 objavljeno: 6. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 6. ožujak 2013. Poštovani, molim za vaše mišljenje. Moj nevjenčani suprug je doživio teški moždani udar i još je u bolnici. Oporavak će biti težak i dug. Biti će na dugom bolovanju. Ima dva sina iz prvog braka, od 17.i 18.godina, kojima plaća alimentaciju. Maloljetnom sinu na račun bivše supruge, a punoljetnom na njegov tekući račun. Svakome po 17% od svojih primanja. On trenutno nije u mogućnosti izvršiti uplate nego ću to morati ja. Naravno, primanja će biti daleko manja, ne znam koji je maksimalni iznos na koji ima pravo. Otac je i našeg maloljetnog djeteta. Zanima me da li iznos visine alimentacije u ovakvim stanjima podliježe kakvim promjenama u vidu snižavanja iste i da li ja smijem vršiti uplate na isti način kao i on do sada, s time da će iznosi alimentacije biti vrlo mali. Želim zaštiti supruga od mogućih potraživanja bivše supruge koja je vrlo nekretna, čak i u ovako nesretnim okolnostima. Ako imate i neki drugi savjet koji bi mi mogao značiti, molim vas da me obavijestite ovim putem. Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 7. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2013. Alimentacija se ne može smanjivati samoinicijativno već se treba putem suda, tužbom zatražiti smanjenje, a na temelju okolnosti koje spominjete. Alimentaciju možete i vi, u suprugovo ime, uplaćivati na tekuće račune. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.