lara001 objavljeno: 6. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 6. ožujak 2013. kon Poštovani, Molila bi vas pomoć! Nakon smrti supruga (nesretni slučaj) dobila sam poziv javnog bilježnika za ostavinsku raspravu. Tamo sam dostavila sve ono što je imao moj muž ali mi je bilježnik rekao da prvo Centar za socijalnu skrb treba odobriti da se prebaci na mene jer imam dvoje male dječice! Prije nekoliko dana me zovu sa centra da je sve spreno i da im treba samo oib od djece, ja dalje čekam i ništa Danas me opet zovu da bi trebala donijeti izvode sa banke od njegovih računa (imao je dva računa, na jednom je bilo novaca a na drugom nije ništa! I još me pitala jel znam koliko novaca ima na tom računu Ja bi vas htjela pitati: Jel moguće da ja dobijem te izvode na bankama s obzirom da nisam imala punomoć Da li je nužno da ona mene pita svotu računa? I kakav izvod od americana da joj donesem? Ja to ništa ne razumijem pa sam htjela ovdje pitati jel takva praksa Inače, kazala sam teti iz centra da ne vjerujem da ću dobiti izvode, ona zastane pa kaže: ajde pokušajte:-? Molim vas ako netko ima nekakav savjet Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 11. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2013. Vas troje ste nasljednici iste preminule osobe, a ne možete biti isključivo vi bez minimalnog udovoljenja nužnom dijelu svakom od djece (za pretpostaviti je da nije bilo kakvog ugovora o doživotnom uzdržavanju i sl), a bez oporuke na jednake djelove. Tu bi se vaš i interes svakog djeteta našli u suprotnosti (a vi odlučivali i u njihovo ime po tom pitanju). Kako roditelj ne može/ne smije sasvim slobodno i proizvoljno raspolagati imovinom mlt. djece bez czss čime se nastoji osigurati da je namjeravani postupak roditelja na dobrobit svakog pojedinačnog djeteta, zato vas je bilježnik naputio na czss, a oni kontaktirali radi detalja... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lara001 odgovoreno: 12. ožujak 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2013. Vas troje ste nasljednici iste preminule osobe, a ne možete biti isključivo vi bez minimalnog udovoljenja nužnom dijelu svakom od djece (za pretpostaviti je da nije bilo kakvog ugovora o doživotnom uzdržavanju i sl), a bez oporuke na jednake djelove. Tu bi se vaš i interes svakog djeteta našli u suprotnosti (a vi odlučivali i u njihovo ime po tom pitanju).Kako roditelj ne može/ne smije sasvim slobodno i proizvoljno raspolagati imovinom mlt. djece bez czss čime se nastoji osigurati da je namjeravani postupak roditelja na dobrobit svakog pojedinačnog djeteta, zato vas je bilježnik naputio na czss, a oni kontaktirali radi detalja... Ok, hvala puno na odgovoru znam znam da su i oni nasljednici ja sam njoj rekla koliko otprilike ima novaca na računu, kaže teta na centru da je dobro! I za dva dana me zove za izvod sa računa, a ja ga ne mogu dignuti jer mi neće dati u banci? e to ne razumijem:place: jel praksa da to ovako dugo traje? bila sam prije mjesec ipo dana kod javnog bilježnika i centar od tada to još nije riješio a meni ponestaje novaca Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.