sova2009 objavljeno: 6. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 6. ožujak 2013. Trebam savjet ili informaciju - prije četiri godine kupili smo zemljište u građevinskoj zoni (trenutno u statusu oranice) u jednom ubavom otočkom mjestu sa željom da na njemu izgradimo vikendicu. Nažalost, ono što smo doživljavali kao prednost pretvorilo se u nesavladivu prepreku, a to je činjenica da naše zemljište jednom svojom stranicom graniči sa cestom. Problem je u tome što su sadašnji gabariti ceste za cca 3,5 m uži od onih predviđenih GUP-om (cesta je označena kao županijska). U općini i ostalim nadležnim tijelima su nam objasnili da mi ne možemo niti predati Zahtjev za dobivanje rješenja o uvjetima gradnje dok se ne napravi, odobri i provede kroz katastar parcelacijski elaborat s novim gabaritima ceste te se temeljem toga ne stvori jedinstvena čestica kultura put čiju presliku trebamo priložiti budućem zahtjevu. Općina je pokrenula postupak, ali on traje već tri godine i to - kako smo čuli sa više strana, uključujući i službenu - zbog grešaka u parcelacijskom elaboratu zbog kojih je on stalno vraćan ovlaštenom geodetu na doradu. Ne znam zbog čega općina ne razvrgne ugovor s dotičnim geodetom niti o kakvim se greškama radi i bojim se da na to ne možemo niti utjecati. Ono što me zanima je: da li postoji nekakav vremenski rok unutar kojeg se takvi poslovi moraju dovršiti ili oni mogu tako u nedogled? Imamo li ikakve mogućnosti ili prava (u međuvremenu smo uspjeli predati zahtjev za dobivanje rješenja o uvjetima gradnje, ali su nas dopisom obavijestili da im pošaljemo presliku jedinstvene čestice kultura put jer to što smo u našu dokumentaciju ucrtali trasu proširene ceste - do čega smo uspjeli doći - ne vrijedi)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.