jagodada objavljeno: 7. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 7. ožujak 2013. Poštovani, živim u kući koja ima 3 stana te dva vlasnika. Vodomjer glasni na ime vlasnika jednog stana te račun za potrošnju vode stiže samo njima. Situacija je takva da ti isti stanari sustavno godinama nisu plaćali račune za vodu, a novac ostalih stanara, koji im se na mjesečnoj bazi davao za podmirivanje računa, su trošili u neke druge svrhe. Tako da je kuća zadnjih 10-ak godina bila bez vode, u njoj su živjeli samo oni, a od prije godinu dana vlasnik ostala dva stana je podmirio račun te je cijela kuća opet dobila vodu. Problem je u tome što račun za vodu i dalje dolazi samo na njihovo ime, a oni ga odbijaju dati na uvid drugom vlasniku koji želi podmiriti račun. Pitanje je koliko je do sada došlo opomena i kakva je stvarna situacija. Postoji mogućnost odvajanja vodomjera za što je drugi vlasnik i napravio pripremu, ali ne dobiva suglasnost. Zanima me mora li za odvajanje vodomjera postojati 100%-na suglasnost svih vlasnika ili se nešto po ovom pitanju može napraviti? Također, postoji li mogućnost da ostala dva stana plaćaju samo svoju potrošnju vode (izračunatu po omjeru kućanstva) i kako to mogu napraviti s obzirom da ne dobivaju račun na uvid? Unaprijed veliko hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zivk odgovoreno: 7. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2013. imao sam takav slučaj,možete se odvojit ako je to tehniči moguće, s tim da račun od starog mjerila nema duga,pošto je na prvom vlasniku ostaje njemu,plačaš puni prilključak ,mene u sinju je koštalo oko 5000 kuna,morate se dogovorit kud će ići cijevi jer je šahta koja se proširuje za tri mjerila i odvodna cijeu duž.od 1m od vodovoda ,ostalo je vaše,ja sam ima još gori slučaj jer je cila kuća bila na mjerilu od kafića kojemu je svako malo isključivalo vodu zbog duga,interno mjerilo minisu dali jer onda nebi njega mogli njega isključit,niti sam biozabilježen kao potrošač, odvojio se ,i imam svoj mir. dug je ostao na kafiću,njemu ostala bačva.pošto ste vi ista kategorija dug starog mjerila snosite solidarnopo jednu trećinu,sličan slučaj je ima i moj susjed. jedan put prigori trošak i imat češ svoj mir,svak za se... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zivk odgovoreno: 7. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2013. dodatak:sve morate dogovorit s vodovodom,njih nije briga kako čete se vi složit, već da im račun štima,suglasnost mi nije tribala jer sam imao etažiran stan (privatna kuća),a instalacije provedite kroz zajdničke prostorije uz stubište,bitno je da vam je vlasništvo i papiri uredni. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jagodada odgovoreno: 7. ožujak 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2013. hvala na odgovoru! ali mislim da je ovdje stvar malo kompliciranija jer sumnjam da će oni htjet ikako platit svoj dio računa za vodu. da stvar bude još gora, struja im je isključena prije tko zna koliko godina, nemaju grijanje, nemaju ništa... dokle god oni ne budu podmirivali trošak za vodu, vodu će isključit, mi ćemo ponovno platit dug (jer ne možemo dopustit da budemo bez vode) i tako unedogled... bilo kako bilo, sutra idemo do vodovoda vidjeti što se da napraviti. zbog kolko tolko pristojnih dobrosusjedskih odnosa ne bih voljela potezati tužbu. ali zaista mi nije jasno kako sve bizarne i nefer situacije prolaze u ovoj državi... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.