Jump to content

Proširenje tavanskog stana na drugi dio tavana

davor2010

Preporučene objave

Poštovani ,

Na tavanu samostojeće kuće u kojoj živi ukupno 4 stanara , je izgrađen stan od 55 m2 prije 1968g kao i zgrada.Plaćam sve komunalne naknade, imam proveden plin i struju,vodu i sve priključke na kanalizaciju za postojeći stan od 55 m2 a koji je otkupljen od Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Uz suglasnost stanara otkupljen je , uz potpisani ugovor i isplatu, ostatak tavana od 53 m2,1994 godine.

Srušeni su cigleni pregradni zidovi,oslobođen je "mrtav-prazan " pregradni prostor i postavljeni zidovi od knaufa,grede nisu dirane.

Plinski sat,elektrin sat je na istom mjestu , kao i priključci za vodu i vertikale za kanalizaciju.

Urađen je međusuvlasnički ugovor i provedno etažiranje po ovlaštenom arhitektu. Kućice su postojale od ranije.drveni prozori su zamjenjeni aluminijskim.

Zgrada je etažirana i imam vlasnički list za stan, moj stan 55 m2 a i ostali stanovi u zgradi upisani su u knjigu položenih ugovora.

Rješenje za upis etažnog prava vlasništva na proširenom dijelu stana s planom etažiranja tj. etažnim elaboratom , katastarskim planom , međusuvlasničkim ugovorom s knjižnim ovlaštenicima na nekretnini u trenutku kad smo sporazum dostavili sudu,tabularnom izjavom Grada, s ovjerenim potpisima kod javnog bilježnika čeka na gruntovnici u Zagrebun na uknjižbu.

Pitanje koje me muči:Koji je najlakši i za mene najpovoljniji način da se taj dio stana upiše u vlasnički list,da li trebam raditi zahtjev za legalizaciju za dodatnih 53 m3 tavana i da li je dovoljno ovo što je predano na gruntovnicu za upis u zemljišne knjige ?

Unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru

s poštovanjem

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija