Jump to content

Kako započeti

Ankica Marić

Preporučene objave

Poštovani,

najbolje da objasnim od početka. Nezaposlena sam mama 3-godišnjeg dječaka. Njegov otac i ja se nismo vjenčali, on je smatrao da još nije spreman za taj korak i ja sam to poštovala.Priznao je dijete. Strani je državljanin i zadnjih 9 mjeseci je u Kanadi. I kada dođe u Hr, svoje dijete vidi na jedan dan i ode. Sin ga ne pozna i jednostavno plače kad god je u njegovoj blizini, a što je vrlo rijetko da ga uopće vidi. Što se novca tiče, u skoro dvije godine dao je sveukupno 1500 kn. Uvijek je priča da on nema novca da je njemu teško i ja sam to poštovala, kako god to sad zvučalo. A i kad je u HR živi vrlo dobro, čak bih rekla i odlično, za nekog tko govori da nema novca.

Ako pokrenem zahtjev za isplaćivanje alimentacije, da li postoji kakva mogućnost da on dijete odvede iz države, da li ima to pravo? Da li postoji kakva odredba u zakonu s kojom bi dijete pripalo meni i ostalo kod mene, s obzirom da on dijete nije vidio 9 mjeseci...

Možda su pitanja malo nespretno sročena ali totalni sam laik kad je zakon u pitanju.

Pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

djete nema kanadsko državljanstvoi nemože iči u kanadu .

bez odobrenja majke djete nebi pustili preko granice,u kanadu.

podnesi tužbu za uzdržavanje djeteta (u rodnom listu je upisan kao otac).

kad dobiješ sudsku presudu dostavi je u kanadsko velepslanstvo i traži dapresudu uruče ocu.

da je u kanaddi nebi izbjegavao zakonsku obvezu

bila bi puno večai. niko ga nebi pitao dali ima ili nema novca.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija