Jump to content

100% trudničko bolovanje i ugovor o djelu


Joanna77

Preporučene objave

Poštovani, U radnom sam odnosu, zaposlena na ugovor na određeno. Odnedavno sam korisnica naknade za stopostotno trudničko bolovanje koju isplaćuje HZZO, za komplikacije u trudnoći. Pružila mi se prilika da u isto vrijeme obavljam dodatni posao uz ugovor o djelu, koji bih obavljala od kuće. Zanima me da li će u tom slučaju naknada za komplikacije u trudnoći biti na neki način ugrožena, te mogu li ipak primati i jedno i drugo. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, preporučam Vam da upit proslijedite u HZZO, na adresu glasnogovornik@hzzo.hr.

Ja sam nedavno imala sličan upit, od HZZO-a sam dobila negativan odgovor - odnosno da ne mogu raditi ni na ugovor o djelu za vrijeme primanja porodiljne naknade, s tim da se kod mene radi o redovnom porodiljnom dopustu, ne o komplikacijama. Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da naknada će biti ugrožena jer za vrijeme privremene nesposlobnosti za rad ne možete raditi, ništa.

 

Poštovani Rubens, imam pitanje za Vas, ako možda znate - zanima me bi li i poslodavac koji potpiše ovakav ugovor bio sankcioniran, pogotovo ako zna da je posloprimac na bolovanju/porodiljnom? Hvala Vam na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, imam pitanje.

Naime, imam godinu dana neprekidnog rada u tvrtci te sam zaposlena na ugovor na određeno vrijeme. ugovor mi produljuju iz mjeseca u mjesec. sa 01.03. ove godine sam krenula na komplikacije u trudnoći na kojima sam zadržana do daljnjega. Poslodavac je rekao da mi neće produžiti ugovor o radu koji istiće 31.03. S obzirom da nisam imala prekid u proteklih godinu dana (točnije od 01.02.2012), vise nisam sigurna kolika me naknada za komplikacije čeka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija