Jump to content

kazna za pogon na lož ulje


merrie

Preporučene objave

Prihvaćajući odgovornost za vožnju automobilom na lož ulje,nakon kontrole goriva i rješenja carinarnice, napisao sam nekoliko osnovanih žalbi koje su prihvaćene od strane ministarstva financija, kazna je umanjena, no slijedi nejasnoća oko zateznih kamata, ispravnosti i regularnosti cijeloga postupka. proučavajući zakone uvidjeh kako nije 2200 kn/1000 litara, nego 2050 kn/1000 litara. uz to, spremnik goriva moga automobila iznosi 55 l, a ne 60 l ... automobil sam posjedovao nekoliko mjeseci (priložio ugovor o kupoprodaji)

 

ukratko:

=prekršajni nalog 2.000 kn + 200 kn sudskih troškova, pisana žalba, nema odgovora..

=porez na trošarinu 13.200 kn,pisana žalba uz upravnu pristojbu u državnim biljezima 50 kn,(nalijepljeni biljezi na žalbu nisu priznati)

=žalba uvažena,slijedi novo rješenje =11.275 kn, još postoji mogućnost žalbe...

 

moje pitanje glasi:

1. smiju li se kamate obračunavati počevši od 8. dana nakon prekršaja (kontrole goriva)? tako je izrečeno prema zadnjem rješenju. rješenje ministarstva financija kaže: kamate se obračunavaju od dana dospijeća porezne obveze.

2. koliko kamate smiju iznositi po danu ako je riječ o 11.275 kn?

3. jesam li pred zakonom jednak kao netko tko vozi 5, 10 ili više godina isti automobil? pa za nekoliko mjeseci nisam imao priliku oštetiti državu za 5500 litara (spremnik goriva uvećan 100 puta), objektivno, nisam mogao potrošiti niti približnu količinu goriva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav, zanima me dali se ikako može umanjiti ili išta drugo kazna za lož ulje. Dakle došlo je porezno riješenje na vlasnika vozila tj. mene. Otac je napravio prekršaj i priznao ga, tražio da se za njega sve tereti, no kazna je došla na mene jer je takav zakon. Što nam je činiti, tek sam završila fakultet i sad sam primljena na stručno osposobljavanje za 2400 kn mjesečno. To vozilo nije više u vlasništvu, otac ga je prodao. Naravno teška je financijska situacija i nema niti on od kuda to podmirti. S time da se navodi da sam ja primila te neke analize u 3 mj. no nisam ništa dobila, nego u 6 mj.ove godine obavijest tj valjda zapisnik, i to mi je sa carine donio službenik i rekao da to moram potpisati da je to samo obavijest. I nakon toga je došla prekršajna kazna, na koju je uložena žalba, gdje moj otac sve priznaje i traži da se njega tereti i ja sada imam saslušanje. No nakon toga je došla i jakooo velika kazna od carine i sada moram uložiti novu žalbu na to. Da li se išta može učiniti jer neznam kako ću to platit, Otac ima primanja od 1500 kn obiteljeske mirovine, i još brinemo o njegovoj unuci tj.mojoj nečakinji od 9 god. kojoj je majka umrla.Tako da molim savjet, kako napiati žalbu, da se sa mene makne taj teret. Kazna je na 23000 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Područni carinski ured Zagreb je izvršio obračun trošarine sukladno odredbama Zakona o trošarinama (Narodne novine, broj 22/13, 32/13, 81/13).Nažalost tu je govor o tome kako se tereti vlasnik.

 

Ima jedan dio u tome riješenju koji je skroz netočan, kaže da mi je dostavljen zapisnik o uzimanju uzoraka i analiza itd.... koje sam uredno zaprimila putem pošte dana 30.03.2015., na koje se ista u zakonskom dopuštenom roku, a niti do donošenja ovog rješenja nije očitovala. Dakle ja nisam primila ništa od toga, došlo nam je krajem 7 mj. prekršajni nalog i to sada rješavam, a nakon toga ovo porezno rješenje na koje ima još troškova osim tih točnije 22, 880.00 kn.

 

Ja sam taj zapisnik o tome prkršaju primila tek 15.06. i to su mi rekli da moram potpisatim iako se tu vodim kao krivac, da je kao takav isti potpisao i moj otac...što je točno.I onda se navodi u ovom prekršajnom rješenju, temeljem ovako utvrđenog stanja odjel za mobilne jedinice zagreb podneskom od 15.06.2015. na nadležno postupanje...

Dakle tog datuma kad sam ja ovo potpisala jer do tada nisu imali ništa od mene, dakle ovo od 30.03. što navode ja nisam zaprimila, niti sam se ranije imala priliku žalit. Neznam dal se išta kuži sada što sam napisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ima jedan dio u tome riješenju koji je skroz netočan, kaže da mi je dostavljen zapisnik o uzimanju uzoraka i analiza itd.... koje sam uredno zaprimila putem pošte dana 30.03.2015., na koje se ista u zakonskom dopuštenom roku, a niti do donošenja ovog rješenja nije očitovala.

Na taj zapisnik o uzimanju goriva iz rezervara možeš se samo očitovat da nije tvoje vozilo ili da procedura nije bila ispravna ali to ne stoji.Otac je potpisao zapisnik na licu mjesta.

 

Kazna po zakonu ide vlasniku i ne može se prebacit na vozača.Ide samo pokušaj smanjenja kazne a da li se mogu i trošarine ne znam.Uglavnom morat ćeš tražit od porezne da ti naplate u ratama ili ćeš to sama morat radit dok ne potegnu neku ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spominje se neki clanak 6.7. I da ne odgada, ali to uopće nije odgovarajuci clanak za moju kaznu
sve dok ne dobijete pravomoćnu presudu što je malo vjerovatno vodit ćete se kao porezni dužnik u poreznoj.A do oslobađajuće ili osuđujuće pravomoćne presude može proći i koja godina.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve dok ne dobijete pravomoćnu presudu što je malo vjerovatno vodit ćete se kao porezni dužnik u poreznoj.A do oslobađajuće ili osuđujuće pravomoćne presude može proći i koja godina.

 

Pozdrav, evo predala sam zalbu za drugostupanjski postupak, zna li netko iz prakse koliko otprilike imam vremena da se donese nova odluka? Jer vjerojatno necu uspjeti dog.plaćanje u ratama posto cu trebat garantirati nečije u tome iznosu, a ja nemam nista takvoga. Pa da sad vidim koliko bi moglow proc vremena za novu odluku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zadnje pitanje, danas sam predala žalbu i vec sam isla do računovodstva provjerit ima li kakvog načina placanja na rate, ima ali za mene tesko izvedivo jer nemam cime garantirati iznos. Pa mi je gospoda savjetovala da odmah cim skupim neki iznos uplatim, bez obzira nato se čeka drugostupanjska odluka, kao zbog same kamate da bude manja jer cu smanjivati iznos koji je prvobitno određen. Pa dali da tako napravim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija