septembar28 objavljeno: 11. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 11. ožujak 2013. Molim pomoć. Na jednoj parceli moj otac pokrenuo je sudski spor za dokazivanje prava vlasništva dosjelošću-stvarno to koristimo dugo...djedovina. Međutim,to se nalazi uz susjdovu česticu..koji je na to bacio oko. On to zadnjih 30god.pokušava lagano zauzeti..sadnjom cvijeća uz rub međe. Kad smo mi to sve raščistili - parcelu,on je potajno podnio zahtjev gradu za kupnju...grad ga je odbio.Mi smo tada shvatili njegove namjere i sve ogradili žicom i pokrenuli tužbu dosjelošću.Odvjetnica je upisala zabilježbu spora na sve udjele B lista.Njega je to navelo da podnese tužbu za ometanje posjeda.Ometanje je izvršeno stavljanjem žice i ograđivanjem svoga. Zanima me: - koja tužba ima prioritet u rješavanju naša podnesena sudu u 11.2012, a susjedova za posjed u 12.2012. - susjed navodi da je vršio posjed sadnjom cvijeća i loze, te lipom na međi. - da li je to dovoljno za posjed - isti taj ometa moje suvlasništvo na druge 2 parcele - pisano sam ga upozorila.Susjed je užas. Što poduzeti vezano za tužbu za ometanje posjeda?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 12. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2013. Najbolje bi bilo obe parnice rjesenjem spojiti,radi zajednickog raspravljanja. Član 313.ZPP Ako pred istim sudom teče više parnica između istih osoba ili u kojima je ista osoba protivnik raznih tužitelja ili raznih tuženika, a za koje je predviđena ista vrsta postupka i u kojima sudi sudac pojedinac, sve se te parnice mogu rješenjem suca pojedinca spojiti radi zajedničkoga raspravljanja ako bi se time ubrzalo raspravljanje ili smanjili troškovi.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 13. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2013. Postupci u smetanju posjeda su posebni postupci prema ZPP-u i u pravilu se poštuje hitnost u njihovom rješavanju, dok parnice za stjecanje dosjelošću spadaju u "redovne" postupke, tako da je lako moguće da posjedovna bude prije rješena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.