Jump to content

neizdavanje računa i prijava


DOMINIK 1

Preporučene objave

Znači ovako...

 

Imam dvoje djece jedno u vrtiću (državnom) a jedno u Osnovnoj školi i svaki tjedan barem jednom se dogodi da djete dođe kući s narudžbenicama (nekad nema niti naruđbenice nego dijete usmeno prenese meni roditelju) za nekakve vježbenice, časopise, mementa itd. Također nerijetko se dogodi da se u školama i u vrtiću održavaju predstave,igrokazi i slične "manifestacije". naravno sve to košta nekad 20, nekad 30 a nekad i puno više kuna, no međutim nikada za iste nisam dobio nikakav račun a kamoli fiskalni račun.

Molim Vas informaciju kako reagirati u ovakvim slučajevima koji se najvjerojatnije ne događaju samo meni nego tisučama i tisučama roditelja.

 

napominjem da sam broj 0800 1001 zvao mali milion puta i da taj broj nikada nije niti zazvonio a kamoli da mi se netko na njega javio.

 

Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaku kazališnu predstavu ili kupljene radne materijale učitelji (ili računovodstvo) škole dobivaju skupni račun, kojeg vjerujem da možete dobiti na uvid od odgovorne osobe.

 

Budući da smo i u našoj školi imali ovako nevjerojatno malignih insinuacija roditelja, odlučili smo da više ne prihvaćamo nikakve predstave i ponude radnih materijala, za koje potpuno besplatno, u svoje vlastito vrijeme, brinemo o komociji (da roditelji idu kupiti u knjižaru) i razbibrizi (da odvedu dijete u kazalište).

 

Bilo bi veoma lijepo kad bi roditelji imali malo više povjerenja, a malo manje volje da nam zagorčavaju život potrebom da od kazališta tražimo i prosljeđujemo račun za svako pojedino dijete.

 

Uzgred, moje dugogodišnje učiteljsko iskustvo svjedoči da barem četvrtina ulaznica koje djeci podijelimo završi na podu učionice.

 

Pustite da odgojiteljice i učiteljice u miru rade svoj posao, a lopovluk tražite negdje drugdje.

 

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani gosp. issytop ni u jednom trenuttku nisam imao namjeru napasti prosvjetare da sudjeluju u nečasnim radnja i malverzacijama več me zanimalo kako reagirati u ovakvim situacijama... kada ja kao krajnji kupac ne dobijem račun več netko tko je samo posrednik između davatelja usluge i samog potrošača(nas roditelja).

G. issytop neradi se ovdje o tome da Vam roditelji zagorčavaju život potrebom da tražite i prosljeđujete račun za svako pojedino dijete več to od Vas traži ZAKON REPUBLIKE HRVATSKE!

 

Slažem se s Vama da bi mi roditelji trebali imati više povjerenja u prosvjetare, ali sigurno se siječate AFERE INDEKS i svih onih profesora pokrivenih glava s lisicama na ruka. NAŽALOST varate se ako mislite da lopovluk nije među Vama i da ga treba tražiti negdje drugdje... vjerujte mi ima ga svugdje pa i među prosvjetarima.

 

Prije mjesec dana sam dobio naruđbenicu za vježbenicu iz matematike...na naruđbenici je pisalo ime firme i adresa, broj telefona i web stranica...zvao sam na telefon, telefon uopče ne zvoni,tražio sam na internetu te firma na toj adresi nema..

 

zato imam jedan mali savjet...dobro promislite sljedeći put kad budete prodavali (posredovali u prodaji) nekakvih vježbenica i časopisa i ostalo jer vjerujte netko VAS PROFESORE KORISTI KAO PIJUNČIĆE NA SVOJOJ ŠPORKOJ ŠAHOVSKOJ PLOČI !!!

 

S poštovanjem zdravi i veseli bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj komentar a ne odgovor:lopovi su uvijek negdje drugdje a ne među nama jer je teško priznati.A to da odojiteljice i učiteljice rade svoj posao u dobroj namjeri nitko ne sumnja ali je velika mogućnost i za malverzacije koje sigurno postoje / dijete išlo na obiteljsko imanje s vrtićkom grupom plaćen račun na tekući račun privatne osobe,što je to ? /

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija