pimpo215 objavljeno: 13. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 13. ožujak 2013. Poštovani, molim Vas informaciju o dolje iznesenom "problemu". Prilikom kupnje kuće u nizu, "kupili" smo i otvorenu nadstrešnicu. Kuća u nizu dimenzija je u širini 3.60m a balkonski pod je u duljini 4.00m. Iznad tog područja je napravljena drvena nadstrešnica u mjeri 4,00x3,60 - 14,4m2. Odmah do naše kuće na istim nosivim stupovima koji počinju kod nas napravljene su još dvije nadstrešnice i sve tri su pod istim krovom i na istoj konstrukciji. Dio do nas je zatvoren aluminijem u zimski vrt a treći dio je kao i naš otvoren. Obzirom da se do 15m2 ne treba legalizirati zanima me smatra li se ovo kao jedna nadstrešnica obzirom na konstrukciju i krov? Ovdje je, ako se gleda isto krovište i povezana konstrukcija riječ o dimenzijama 43,26m2. Kao što sam naveo, riječ je kućicama u nizu. Svaka kućica od druge je udaljena 3-5cm što je na pročelju vidljivo kao utor. Od početka kućice do početka utora je jedna parcela i jedna kućica. Utor je međuprostor koji nikome ne pripada. Koliko smo mi informirani, na susjednoj kući, desno od nas, negdje oko 1991.godine došlo je do nadogradnje sjeverne i južne strane susjedove kućice. Već sam pisao o tome i na Vašu e-mail adresu i na adresu građevinske inspekcije ali nisam nikada dobio odgovor. Sjeverna strana: Napravljen je predulaz u kuću. Svojim lijevim dijelom predulaza i krovom na našu parcelu i na naš dio zida od kućice pređeno je cca. 5-8cm. Ispod našeg prozora preseljen je plinski ormarić od susjeda što dodatno povećava ovih 5-8cm. Inače, svi ormarići stoje lijevo od ulaznih vrata na parceli. Južna strana: Dolje opisan zatvoreni balkon. Svojim desnim dijelom aluminijske fasade pređeno je na naš zid i zakonsko pripadajući vrt 5-8cm. Dodatno je postavljena ograda u ravnini tog desnog zida što je i sami vrt smanjilo u širini i na kraju vrta izlazna vrata koja su u ravnini tog zida. Pitanje glasi: U slučaju da susjed ide legalizirati obje strane kuće, treba li on dobiti naš pristanak za tu legalizaciju obzirom da je nadogradio izvan gabarita svoje kuće i parcele? U slučaju da ne mora, molim Vas informaciju o pravnom lijeku jer mi na to ne želimo pristati. Hvala svima na odgovoru, Saša Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 13. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2013. U konkretnom slucaju gabariti objekta prelaze u tudje nekretnine,i nedvojbeno je da bi bila potrebna suglasnost susjedne nekretnine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.