Jump to content

Zaštićeni račun


marie001

Preporučene objave

S obzirom da nema odgovora kopiram:

 

Zanima me da li se može otvoriti zaštićeni račun ako nemam još ovrhu?Plaća neto bez prijevoza (koji je 500 kn) je 2.342,00 kn i cijela plaća ide na kredite i kartice,godinama već ne dižem ništa s računa.U banci su mi rekli da ne mogu otvoriti zaštićeni račun,ne mogu nikako ni smanjiti rate kredita znači neki novi kredit (jer ne dugujem im još dugo) zato što kada se odbije rata kredita meni treba ostati 2300 kn.Moratorij isto ne mogu dobiti,za to trebaju posebni uvjeti,otkaz ili nešto drugo.Imam također od Erste Card Cluba gotovinski zajam i to je obustava na plaću.Ima li načina da ja nekako dođem do malo svojih novaca? Jer kako plaća sjedne na račun tako se banka naplati i meni ništa ne ostane,još ako kasnim s uplatom stalno me zovu i maltretiraju.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zna li itko, dali je nagrada učenika za naukovanje izuzeta od ovrhe , hitno mi treba informacija,. hvala

 

Primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima su izuzeta od ovrhe, ako su vam ta sredstva ovršena možete po članku 67. stavak 4 ovršnog zakona prigovoriti na ovršno rješenje.

 

2. Obustava i završetak ovrhe

Obustava ovrhe

Članak 67.

(1) Ako ovim Zakonom nije drukčije određeno, ovrha će se obustaviti po službenoj dužnosti, ako je ovršna isprava pravomoćno ukinuta, preinačena, poništena, stavljena izvan snage ili je na drugi način određeno da je bez učinka, odnosno ako potvrda o ovršnosti bude ukinuta.

(2) Ovrha će se obustaviti ako je postala nemoguća ili se iz drugih razloga ne može provesti.

(3) Ovrha će se na prijedlog ovršenika obustaviti ako sud utvrdi da su nakon isteka roka za žalbu provedbom ovrhe zahvaćeni predmeti koji nisu određeni u rješenju o ovrsi, a izuzeti su od ovrhe ili je na njima mogućnost ovrhe ograničena.

(4) Rok za prigovor zbog razloga iz stavka 3. ovoga članka iznosi osam dana i počinje teći od dana kojega je ovršenik saznao da je ovrhom zahvaćen predmet koji je izuzet od ovrhe, odnosno na kojemu je mogućnost ovrhe ograničena. Nakon isteka roka od trideset dana od poduzimanja radnje kojom su zahvaćeni predmeti iz stavka 3. ovoga članka prijedlog iz te odredbe više se ne može podnijeti.

(5) Rješenjem o obustavi ovrhe ukinut će se sve provedene ovršne radnje ako se time ne dira u stečena prava trećih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija