Jump to content

Komunalni doprinos - povlaštena cijena pri legalizaciji?


Mary 71

Preporučene objave

Pozdrav,

Na jednom srednjodalmatinskom otoku trebam legalizirati objekt koji spada u jednostavne zgrade u III zoni i između ostalih troškova moram platiti i komunalni doprinos.

Cijena komunalnog doprinosa u tom mjestu iznosi 120,00 kn/m3.

Međutim oni imaju i tvz. POVLAŠTENU cijenu komunalnog doprinosa za mještane i one koji imaju prebivalište duže od 10 god. u iznosu od 30,00kn/m3 što je čak 4x manje.

Interesira me da li lokalna samouprava stvarno ima toliko slobodne ruke i da li je to u okvirima zakona? Ako nije kome se mogu obratiti.

Unaprijed hvala na odgovoru,

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijene komunalnog doprinosa samostalno donose jedinice lokalne samouprave u svojim službenim Odlukama gdje se osim zona i cijena komunalnog doprinosa propisuje način plaćanja i mogući popusti bilo za plaćanje u jednom obroku, bilo prema prihodovnom cenzusu domaćinstva, statusu branitelja, duljini boravka u navedenoj sredini i drugim mogućim kriterijima ovisno o općini koja ih propisuje. Obročna pak plaćanja u pravilu uključuju zateznu kamatu.

Za načine plaćanja, moguće olakšice, potrebno je pročitati samu odluku o komunalnom doprinosu za svaku sredinu.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molio bih nekog za odgovor: grad je odlučio da visina kolunalne naknade u vezi sa legalizacijom bude 30kn po metru kubnom i mi smo dobili rješenje po toj tarifi u visini od 12970kn. Nakon toga grad mijenja odluku (zbog lokalnih izora) i propisuje da će visina te naknade biti 15 kn. Izjavili smo žalbu na prvostupanjsko rješenje u zakonskom roku od 15 dana i to 9.3.2013 i još nismo dobili odluku drugostupanjskog tijela. Mene zanima da li možemo odustati od postupka? ( jer prema zup-u se može odustati od postupka do dana dostave drugostupanjskog rješenja). I nakon toga ponovno pokrenuti postupak za istu stvar?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija