Jump to content

krivi podaci u katastru i problemi s nacrtom

tdor

Preporučene objave

.. mi smo jedni od onih koji su tek sad bacili malo oko u papire kuće, budući da sam ja treća generacija ljudi u toj kući.. jer naravno, sve "štima".

problem je sljedeći. na prvi pogled u katastar stanje ne štima. kuća bi trebala imati nekih 100 m2, a u stvarnosti se radi o prizemnici s visokim tavanom koji je adaptiran u stambeni prostor (bez diranja vanjskog izgleda kuće). sudeći prema izjavama gospode iz ministarstva - ako se može hodat po tome i držat stvari na tome to je onda kat, i kvadratura se zbraja po katu (dakle trebalo bi bit minimalno cca 200 m2).

problem je što kuća tako izgleda još od '79. i postoji više svakojakih rješenja (od nasljeđivanja na dalje) gdje na dnu piše kako je na teren izašao ovlašteni geodet i potvrdio napisano stanje.

još je veći problem nastao kad smo namolili baku da iskopa papire od kuće, i našli u projektu kuću koja ima i podrum (a naša nema). dakle, navodno je na temelju tih papira kuća uvedena u katastar, pa kako je onda moguće da je netko napisao kvadraturu od 90m2? I kome se obratiti radi toga?

također, budući da je ta kuća kupljena polugotova, našli smo i dozvolu za nastavak gradnje novim vlasnicima, ali isto tako i izmjenu rješenja (s istim datumom) gdje se novim vlasnicima dopuštaju izmjene u projektu, međutim nigdje ne piše što točno, skupa s uvjerenjem da za nastavak gradnje nije potrebna građevinska dozvola.

trenutno smo jako pogubljeni, iako nismo totalni laici. ako bi netko znao molila bih odgovor na ovu glupost s kvadraturom, budući da se taj visoki tavan vidi i na nacrtu na temelju kojeg je izdana građevinska dozvola. također, što sa nacrtom koji ne odgovara kući (jedina je razlika što nacrt sadrži podrum)?

Unaprijed hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija